Hírek

Maximális összpontosítás Andorrában

Andorrában is maximális koncentrációt vár a magyar válogatott játékosaitól Egervári Sándor szövetségi kapitány a világbajnoki selejtezősorozat pénteki rajtján.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

– Határozottan jobb állapotban vannak a játékosok, mint augusztus közepén az Izrael elleni barátságos találkozón voltak, most már mindenkin érezhető a versenyforma – jelentette ki a szakvezető a telki edzőtáborban tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A szakember megjegyezte, máshogy kell felkészülni Andorra ellen, mint egy élcsapattal szemben, de ez nem könnyebbség, vagy nehézség, mert ugyanúgy maximális koncentrációra lesz szükség a találkozón.

– Andorra együttese rendkívül fegyelmezett, kilenc játékossal védekezik a kapuja előtt, ezért elsősorban mentálisan kell jól felkészítenünk a játékosainkat, hogy ne engedjék meg a riválisnak a játék elrontását.

Hajnal Tamás, a VfB Stuttgart középpályása úgy vélekedett, ez a meccs a magyar válogatottról szól, s úgy kell fellépniük, hogy az andorraiak egy pillanatig se higgyék el, lehet esélyük a pontszerzésre.

Egervári emlékeztetett arra, hogy Szabics Imre kedden elhagyta az edzőtábort, mert sem pénteken Andorrában, sem jövő hét kedden, Hollandia ellen nem léphet pályára, egyúttal jelezte, hogy helyére nem hív meg másik csatárt. Rajta kívül a pireneusi miniállamban szintén nem lesz bevethető a spanyol Real Zaragoza bokasérüléssel bajlódó középpályása, Pintér Ádám, illetve két debreceni futballista, a túlterhelt Mészáros Norbert és a vírusos gyomorfertőzésen átesett Varga József. Hozzátette, utóbbi három játékos esetében a szakmai stáb bízik abban, hogy keddre rendbe jönnek.

A magyar válogatott pénteken 20:30-kor kezdi Andorrában a 2014-es brazíliai világbajnoki selejtezősorozatot, majd négy nappal később a Puskás Ferenc Stadionban, ugyancsak 20:30-tól a világbajnoki ezüstérmes hollandokat látja vendégül – áll az MTI előzetesében.

Olvasói sztorik