NB I

Drámai javulás

Koltai Tamás a helyzetkihasználás javulásában látja a győri sikerek titkát.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A debreceni zakó (1-4) és a Haladás elleni döntetlen (1-1) után igencsak állt a bál a Győri ETO-nál, és ezen a Kaposvár elleni kínkeserves, szenvedős győzelem (2-1) sem javított sokat. A Siófok otthonában is rezgett a léc, de végül nyertek a kisalföldiek (3-2), ám ez a két nehéz, kiküszködött siker lendületet adott az együttesnek, amely a Kecskemét (5-1) és a Diósgyőr ellen (3-0) már szárnyalt, s kifejezetten tetszetősen játszott. A 25 éves középpályás, Koltai Tamás továbbra is alapembere az ETO-nak, és négy góljával a jó eredmények egyik fő letéteményesének számít. Egyet lőtt a Kecskemétnek, hármat pedig a DVTK otthonában! A mesterhármasra még Egervári Sándor szövetségi kapitány is felkapta a fejét, és gyorsan behívta a góllövőlista vezetőjét az Andorra és Hollandia elleni világbajnoki selejtezőkre készülő válogatottba.

Koltai a Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, a helyzetkihasználásuk drámaian javult, ennek köszönhetik az egyre jobb eredményeket, de reméli, nem a diósgyőri meccs jelentette a csúcspontot számukra.

– A Diósgyőr elleni meccsről az unokáinak is mesélni fog?!
– Ez így van, szerintem megélni fogok, hiszen emlékezetes mérkőzés volt. Nehéz meccsre számítottunk, és az is volt, mert az első gólig a DVTK nyomott, nagyon sok helyzet és szabadrúgás volt a mi térfelünkön, de az első gól után kézben tartottuk a találkozót – mesélte Koltai Tamás.

– A szezonkezdés óta fokozatosan javul a formájuk, a teljesítményük, és az eredményeik is. A diósgyőri játék volt a csúcs?
– Remélem, ez még nem a csúcspont, hiszen még van huszonnégy forduló a bajnokságból! Ezt a teljesítményt mindenképpen szeretnénk kitolni, aztán a végén majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de valóban így van, a debreceni meccsünk után elindult egy felfelé ívelés. A helyzetkihasználásunkkal volt probléma, Debrecenben, illetve a Haladás elleni is nagyon sok lehetőséget hagytunk ki, tizenegyesből például többet is. Azóta drámaian javult a helyzetkihasználásunk, ez látszott a Kecskemét és a Diósgyőr elleni meccseken.

– Mikor tudta meg, hogy mégis jönnie kell a válogatottba?
– Vasárnap délután szólt Egervári Sándor, hogy nekem is jönnöm kell Telkibe. Andorra ellen kötelező a három pont, de nehéz lesz, Hollandia ellen pedig bátor játékkal mindent meg kell próbálni.

– Egyre jobb formában van az ETO, nem lesz probléma, hogy kiesik egy hétvége a bajnoki szünet miatt?
– Nem hiszem, mert mi most itt vagyunk Lipták Zolival a válogatottban, készülünk és meccseket játszunk, Győrben pedig Ligakupa-mérkőzést játszanak, így hangolnak a pécsi bajnoki találkozóra.

Olvasói sztorik