Hírek

Hiába igazságos, mégis keserű…

Kimaradtak a győri ziccerek, egyenlített a Haladás, távoznia kellett az edzőnek...

Kapcsolódó cikkek

A Haladás elleni, 1-1-re végződő bajnoki mérkőzés után edzőváltás történt a Győri ETO FC-nél, Csertői Aurélnak távoznia kellett. A kisalföldiek 24 éves, saját nevelésű középpályása, Koltai Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, szerinte a szombathelyiek elleni eredmény összességében igazságos, de természetesen van bennük keserűség a pontvesztés miatt. A válogatott keretből hosszú idő után, éppen hazai környezetben mellőzött játékos úgy vélekedett, hogy az egész tavasz rendelkezésére áll, hogy bizonyítsa, helye van a nemzeti csapatban.

– Kívülről kiegyenlített meccsnek tűnt. És belülről?
– Megszereztük a vezetést, majd odaadtuk a meccset… Jobban játszottunk, mint Székesfehérváron, és sikerült azt a játékot nyújtanunk, amit akartunk – vélekedett a Rangadó megkeresésére Koltai Tamás. – Egy-nullás vezetésünknél volt néhány ziccerünk, ha azok közül egyet berúgunk, most nincs miről beszélni, akkor meg lett volna a győzelem. De kaptunk egy szerencsétlen gólt, és nyomás került ránk. Összességében igazságos az eredmény, bár van bennük keserűség.

– Ha már a Videoton-meccset említette: az miért úgy sikerült, ahogy?
– Az már a múlt, nem igazán szeretnék foglalkozni vele. Olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyeket egyszerűen nem lehet. Az első gól tulajdonképpen ajándék volt a Videoton számára, aztán jött két tizenegyes, és ezzel el is dőlt a meccs. Ekkora különbség nem volt a két csapat között!

– Összességében mennyire van nyomás a csapaton?
– Nem kerüli el a figyelmünket a bajnokság állása, illetve a többi eredmény, ez természetes. Tudjuk, hogy a többiek nyertek, de nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, nem szabad nézni a tabellát. Úgy nem lehet, hiszen ha valaki nem bírja a nyomást, az görcsösséget okozhat.

– Kijelenthető, hogy a téli szünetben erősödött az ETO kerete?
– Szerintem is erősödtünk, hiszen Varga Roland és Pátkai Máté már több ideje velünk vannak, és Kamber is hozzá tud tenni a játékunkhoz.

– Általában ott szokott lenni a válogatott keretében, most viszont kimaradt, ami meglehetősen fájó lehet, hiszen éppen Győrben játszott az együttes.
– Persze, kicsit fájó, hiszen az itthoni pályán jó lett volna ott lenni, és játszani a saját közönségünk előtt. A szövetségi kapitány most így gondolta, de előttem áll az egész tavasz, hogy bizonyítsam, ott a helyem a válogatottban. A meccsen természetesen kint voltam a családdal, a csapattársaim közül nem is tudnék hirtelen olyat mondani, aki nem jött ki a stadionba, de nem csoportosan néztük a bolgárok elleni meccset.

Olvasói sztorik