NB I

Koltai-parádé Miskolcon

A Győri ETO 3-0-ra győzött Koltai Tamás mesterhármasával a Diósgyőr otthonában az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 0-3 (0-1)
Diósgyőr, 7000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Ribánszki – Vági (Jeff Silva, 50.), Gal, Hanek, Gohér – Abdouraman, Elek – Gosztonyi (Tisza T., 75.), Fernando, Gallardo (Seydi, 62.) – Bacsa. Edző: Sisa Tibor
Győr: Stevanovics – Svec (Tokody, a szünetben), Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Kronaveter, Pátkai (Nikorec, 68.) – Varga R., Dina (Alekszidze, 51.), Koltai. Edző: Pintér Attila
Gólszerző: Koltai (41., 57., 66.)
Kiállítva: Hanek (80.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az első húsz percben látottak nem nagyon emlékeztettek labdarúgásra, mindkét csapat rengeteg hibával játszott – áll az MTI tudósításában. Az első félidő második felében lábra kapott a DVTK, valósággal kapujához szögezte a Győrt, de egy remekül eltalált lövésből mégis a vendégek jutottak vezetéshez. A fordulás után ritkán látható kapushibából növelték előnyüket a kisalföldiek, majd a nagyszerű napot kifogó Koltai Tamás feltette a koronát teljesítményére, mert harmadszor is betalált. Ezen a meccsen a diósgyőriek támadójátéka csődöt mondott, könnyen kiismerhető volt, főleg azért, mert nem akadt vezéregyéniségük a hazaiaknak. A Győr teljesen megérdemelten szerzett három pontot.

– Két igen jól felkészített csapat feszült egymásnak. Várható volt, hogy a Diósgyőr a fantasztikus szurkolótábora bíztatása mellett, hazai pályán támadólag lép fel – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – A négy-kettő-három-egyes felállásuk megmaradt támadásban is, védekezésben pedig négy-öt-egyben visszaálltak. Labdavesztés után azonnal visszaálltak, és presszionálták a győri védőjátékosokat. Az első félidő nagy részében a borsodiaknak sikerült fölényt kiharcolniuk. A Győr a négy-négy-kettes alapfelállást védekezésben is tartotta, saját térfelére zárt vissza, és kizárólag a kontrákra alapozta játékát. Ezt nagyon jól csinálta, hiszen a megszerzett labdákból kimondottan formásan jöttek ki, egészen a diósgyőri kapuig. Koltai Tamás bombagóljával sikerült is vezetést szerezniük a fegyelmezetten, kontrákra játszó győrieknek. A Diósgyőr szinte végig fölényben játszott, nagy kedvvel használták a széleket, Gallardo és Gohér révén sok beadás jött, ez nagyon tetszett, a helyzeteiket azonban nem tudták kihasználni. Számomra meglepő volt Bacsa Patrik kezdetése Tisza Tibor helyett.

Szakértőnk szerint megvolt a hazaiak fölénye, de a Győr kidolgozott, jó koncepcióval lépett pályára, kontrákra alapozott, és Koltai jó formájának köszönhetően sikerült előnybe kerülnie.

– A második félidő is így zajlott, rohamozott a Diósgyőr, az ETO pedig tovább játszotta fegyelmezett védőmunkáját. A hazaiak mentek becsületesen, de nulla-kettő után nem volt benne a mérkőzésben a borsodiak sikere – fogalmazott Sport Zoltán. – A dunántúliak képesek voltak azt játszani, amit elterveztek, Koltai pedig feltette a pontot szombati teljesítményére. Összegezve a látottakat: Pintér Attila taktikája nagyon jól ült, nagyon jó dolgot talált ki a Diósgyőr ellen. Ha valaki beleszalad a DVTK lendületes, gyors spanyol támadóiba, akiket űznek-hajtanak a szurkolók, annak kivégzés lehet a vége. A győriek azonban szervezett védekezéssel és gyors ellentámadásokkal, illetve Koltai extrateljesítményével ilyen arányban is megérdemelten nyertek idegenben, bár a játék képe alapján sokszor volt fölényben a Diósgyőr. Kiváló taktikai csere volt Rati Alekszidze is, aki masszív labdatartással, nagy kedvvel. Vele még hatékonyabbá, magabiztosabbá vált a látogatók játéka.

Olvasói sztorik