NB I sport

Koltai-parádé Miskolcon

A Győri ETO 3-0-ra győzött Koltai Tamás mesterhármasával a Diósgyőr otthonában az OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 6. forduló
Diósgyőri VTK – Győri ETO FC 0-3 (0-1)
Diósgyőr, 7000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Ribánszki – Vági (Jeff Silva, 50.), Gal, Hanek, Gohér – Abdouraman, Elek – Gosztonyi (Tisza T., 75.), Fernando, Gallardo (Seydi, 62.) – Bacsa. Edző: Sisa Tibor
Győr: Stevanovics – Svec (Tokody, a szünetben), Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Kronaveter, Pátkai (Nikorec, 68.) – Varga R., Dina (Alekszidze, 51.), Koltai. Edző: Pintér Attila
Gólszerző: Koltai (41., 57., 66.)
Kiállítva: Hanek (80.)

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Az első húsz percben látottak nem nagyon emlékeztettek labdarúgásra, mindkét csapat rengeteg hibával játszott – áll az MTI tudósításában. Az első félidő második felében lábra kapott a DVTK, valósággal kapujához szögezte a Győrt, de egy remekül eltalált lövésből mégis a vendégek jutottak vezetéshez. A fordulás után ritkán látható kapushibából növelték előnyüket a kisalföldiek, majd a nagyszerű napot kifogó Koltai Tamás feltette a koronát teljesítményére, mert harmadszor is betalált. Ezen a meccsen a diósgyőriek támadójátéka csődöt mondott, könnyen kiismerhető volt, főleg azért, mert nem akadt vezéregyéniségük a hazaiaknak. A Győr teljesen megérdemelten szerzett három pontot.

– Két igen jól felkészített csapat feszült egymásnak. Várható volt, hogy a Diósgyőr a fantasztikus szurkolótábora bíztatása mellett, hazai pályán támadólag lép fel – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – A négy-kettő-három-egyes felállásuk megmaradt támadásban is, védekezésben pedig négy-öt-egyben visszaálltak. Labdavesztés után azonnal visszaálltak, és presszionálták a győri védőjátékosokat. Az első félidő nagy részében a borsodiaknak sikerült fölényt kiharcolniuk. A Győr a négy-négy-kettes alapfelállást védekezésben is tartotta, saját térfelére zárt vissza, és kizárólag a kontrákra alapozta játékát. Ezt nagyon jól csinálta, hiszen a megszerzett labdákból kimondottan formásan jöttek ki, egészen a diósgyőri kapuig. Koltai Tamás bombagóljával sikerült is vezetést szerezniük a fegyelmezetten, kontrákra játszó győrieknek. A Diósgyőr szinte végig fölényben játszott, nagy kedvvel használták a széleket, Gallardo és Gohér révén sok beadás jött, ez nagyon tetszett, a helyzeteiket azonban nem tudták kihasználni. Számomra meglepő volt Bacsa Patrik kezdetése Tisza Tibor helyett.

Szakértőnk szerint megvolt a hazaiak fölénye, de a Győr kidolgozott, jó koncepcióval lépett pályára, kontrákra alapozott, és Koltai jó formájának köszönhetően sikerült előnybe kerülnie.

– A második félidő is így zajlott, rohamozott a Diósgyőr, az ETO pedig tovább játszotta fegyelmezett védőmunkáját. A hazaiak mentek becsületesen, de nulla-kettő után nem volt benne a mérkőzésben a borsodiak sikere – fogalmazott Sport Zoltán. – A dunántúliak képesek voltak azt játszani, amit elterveztek, Koltai pedig feltette a pontot szombati teljesítményére. Összegezve a látottakat: Pintér Attila taktikája nagyon jól ült, nagyon jó dolgot talált ki a Diósgyőr ellen. Ha valaki beleszalad a DVTK lendületes, gyors spanyol támadóiba, akiket űznek-hajtanak a szurkolók, annak kivégzés lehet a vége. A győriek azonban szervezett védekezéssel és gyors ellentámadásokkal, illetve Koltai extrateljesítményével ilyen arányban is megérdemelten nyertek idegenben, bár a játék képe alapján sokszor volt fölényben a Diósgyőr. Kiváló taktikai csere volt Rati Alekszidze is, aki masszív labdatartással, nagy kedvvel. Vele még hatékonyabbá, magabiztosabbá vált a látogatók játéka.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!