NB I

Jó a hangulat az ETO-nál

Varga Rolandot nem zavarja, hogy nem ő lőtte a büntetőt.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A gyenge bajnoki rajt után úgy tűnik, magára talált az előző szezon bronzérmese, a Győri ETO FC. Pintér Attila csapata egy vereséggel (Debrecen 1-4) és egy döntetlennel (Haladás 1-1) kezdte a szezont. Azóta viszont zsinórban három mérkőzést nyertek meg a kisalföldiek, és a Kecskemét elleni bajnokin a tizenegyes-átok leszállt a csapatról.

A mérkőzés első találatát az a Varga Roland szerezte, aki az előző fordulóban a Siófok ellen is elsőként talált a kapuba a kisalföldi csapatból. Varga emellett egy szépségdíjas, meg nem adott góllal büntetőt harcolt ki csapatának, amelyet végül nem az érintett, hanem csapattársa értékesített. A támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem zavarta, hogy Koltai Tamás végezte el a megítélt tizenegyest, és szerinte a csapattal morálisan eddig sem volt probléma, szimplán a helyzetkihasználással gyűlt meg a bajuk a korábbiakban.

– Szerintem semmi nem változott, az öltözőn belül ugyanolyan jó a hangulat, mint a szezon kezdetekor – válaszolta a Rangadó.hu kérdésére Varga Roland. – Végre értékesítettük a ziccereinket, gólokat szereztünk, ennyiben lett más a játékunk.

– Ön is egyre jobb formát mutat. Hogy értékelné a saját teljesítményét?
– Háromszor voltam eddig kezdő az öt találkozó alatt, s úgy érzem, az eddigi legjobb meccsemet most hétvégén játszottam, a Kecskemét ellen. Az első fordulóban kezdőként léptem pályára Debrecenben, de nem ment olyan jól a játék, mint ahogy szerettem volna. A következő két fordulóban, a Haladás, illetve a Kaposvár ellen csereként léptem pályára. Nem a teljesítményem, sokkal inkább taktikai okai voltak ennek, hiszen mindkét meccsen elsőként cserélt be Pintér Attila vezetőedzőnk. Ezután jött a siófoki meccs, ahol sikerült a gólszerzés is, majd az említett kecskeméti meccs. De szeretném még tovább fokozni a teljesítményemet!

– A Kecskemét elleni tizenegyest is szívesen rúgta volna. Végül ki döntött a végrehajtó személyéről?
– Pintér Attila jelezte felénk, döntsük el egymás közt Koltai Tamással, hogy melyikünk lövi a büntetőt. Mindketten vállaltuk volna, de láttam, hogy Tamás már odaállt, így az övé lett a rúgás lehetősége. Egyáltalán nem zavart, hogy ő lőtte végül, hiszen a lényeg az, hogy bement, és így megdupláztuk az előnyünket. Örültem a gólnak.

– Mondhatjuk, hogy ezzel az eredménnyel elindultak felfelé? Mi várható el így a csapattól a szezon végén?
– Azon leszünk, hogy ugyanazt, vagy még jobb teljesítményt nyújtsunk Diósgyőrben, mint amit a Kecskemét ellen mutattunk. Hosszabb távú jóslatokba viszont nem szeretnék bocsátkozni, mindig a soron következő bajnokira kell koncentrálnunk.

Olvasói sztorik