Hírek

Életük legjobbja szükséges

Szalai Ádám szerint csak így, és egy kis szerencsével győzhetik le kedd este Hollandiát a világbajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

– Kevesebb helyzetünk lesz kedden, mint az andorraiak ellen volt – idézi az MTI Szalai Ádámot, aki a pénteki 5-0-s siker alkalmával fejjel talált a kapuba. – Fontos, hogy a kezdő-tizenegy minden tagja élete egyik legjobbját nyújtsa a pályán, de kell még egy kis szerencse is ahhoz, hogy bravúros eredmény szülessen – érzékeltette az erőviszonyokat, amelyek még annak ellenére is a hollandoknak kedveznek, hogy jó néhány csere történt a korábbi kerethez képest, és több fiatal bekerült Louis van Gaal együttesébe.

Vanczák Vilmos arról beszélt, hogy ezúttal valószínűleg nem tud majd annyiszor részt venni a támadások szervezésében, mint tette azt Andorrában.

– Ha pályára léphetek, kulcsszerep hárul majd rám, mert vélhetően Arjen Robbent kell majd semlegesítenem – mondta a svájci Sion védője.

A korábban hosszú ideig Hollandiában légióskodó Dzsudzsák Balázs szerint a magyar válogatott csapatépítésben és mentálisan előrébb tart a jelenlegi holland együttesnél, ezzel együtt az ellenfélnél egytől egyig jó játékosok szerepelnek, így ők a keddi mérkőzés esélyesei.

– Ezzel együtt úgy készülünk, hogy szeretnénk meglepetést okozni – fogalmazott, hozzátéve: a hollandok nem fogják lekezelni a magyar csapatot, mert tudják, ha kiengednek, abból baj lehet.

Az előző Európa-bajnoki selejtezősorozat hollandiai mérkőzésén mutatott gólerős játék adhat a korábbinál nagyobb hitet a magyar labdarúgó-válogatott tagjainak a keddi, hollandok elleni világbajnoki selejtezőre Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint.

– Alapvetően más ma a helyzet, más az ő csapatuk, a miénk is változott, összeszokottabbak lettünk, így kíváncsian várjuk, hogy jelen pillanatban mennyire tudjuk beteljesíteni azt, amit szeretnénk – tette hozzá a szakvezető a telki edzőtáborban rendezett hétfői sajtótájékoztatón.

A kapitány megismételte egy korábbi kijelentését, mely szerint az a csapat, amely a hollanddal szemben pontot képes szerezni, előnybe kerül a riválisaival szemben. Jelezte, hogy a múlt pénteken, Andorrában mutatotthoz képest alapvetően zártabb védekezést tervez. Megjegyezte, a hollandok törökökkel szembeni összecsapásának elemzése megmutatta, hogy jó ütemben érkezve a világbajnoki ezüstérmes rivális védelme mögé is be lehet kerülni.

– Fel vannak pörögve a játékosok, mert azt érzik, hogy holnap jobb lehetőségük lesz egy szép eredmény elérésére, mint volt az előző sorozat két találkozója alkalmával – mondta Egervári, aki kérdésre válaszolva hozzátette, hogy Gera Zoltán csapatkapitány rendbe jött, és bevethető állapotban van.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt – Varga József, Korcsmár Zsolt – Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

A magyar csapat második világbajnoki selejtezője kedden 20:30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Olvasói sztorik