Hírek

Jelmondat: Megfelelni az elvárásoknak

Egervári Sándor szövetségi kapitány két helyen tervez változtatást az Andorra elleni mérkőzéshez képest.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

A válogatott hétfői edzése előtt a szövetségi kapitány elmondta: a kedd esti mérkőzés előtt a szakmai stáb aprólékosan kielemezte a holland válogatott játékát, és a sikeres szereplés kulcsa az lehet, hogy sikerül-e megvalósítani a tervezett fegyelmezett, zárt védekezést – áll az MLSZ honlapján.

– A hollandok közelmúltban lejátszott mérkőzésein látottak, és a megfigyelőink által elénk tárt információk alapján alaposan feltérképeztük ellenfelünket. Nálunk jobb képességű játékosokból álló csapattal kerülünk szembe, ezért a célunk az lehet, hogy zárt védekezést alkalmazva, gyors ritmusváltásokkal találjuk meg a réseket az ellenfél védelmén. Ahhoz, hogy kedvező eredményt érjünk el, a védekező és a támadó harmadban is jól kell teljesítenünk – fogalmazott a kapitány.

Egervári Sándor hozzátette: a tervek szerint két helyen biztosan lesz változás az Andorra elleni találkozón szerepelt kezdőcsapathoz képest. Varga József felépült, és teljes értékű munkát végez, ő a középpálya tengelyében kaphat helyet.

– Érezhetően fel vannak pörögve a játékosok, az előjelek alapján úgy ítélem meg, hogy jobb esélyünk van a sikerre, mint másfél éve volt – tette hozzá a vezetőedző. – Azóta jobban összeszokott a társaság, és olyan meccsek is mögöttünk állnak, mint a svédek elleni Európa-bajnoki selejtező, vagy az amszterdami találkozó. Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy a játékosok mindent elkövetnek a pályán, ami erejükből telik. Szeretnénk megfelelni a saját és a szurkolók elvárásainak is, bízom benne, hogy a lefújás után mindenki elégedett lehet a látottakkal.

A szövetségi kapitány tagja volt az 1984-ben Rotterdamban nagyszerű győzelmet arató magyar válogatott szakmai stábjának is (ez volt az utolsó győzelmünk a hollandok ellen), és újságíró kérdésre válaszolva elmondta: elszántság tekintetében hasonlót érez játékosain, mint huszonnyolc évvel ezelőtt.

– Akkor úgy éreztük, hogy a Rijkaarddal, Gullittal és van Bastennel felálló hollandok kissé félvállról vettek minket, és ezt meg is tudtuk lovagolni. Most sem mi vagyunk a meccs esélyesei, ugyanakkor nem is vagyunk esélytelenek pontszerzésre – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik