Hírek

Nem volt hivatalos az ír-meccs!

A FIFA nem ismeri el hivatalosnak a magyar válogatott Írország elleni meccsét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem ismeri el hivatalos válogatott mérkőzésnek a Puskás Ferenc Stadionban júniusban lejátszott Magyarország–Írország barátságos találkozót a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) – írja az MTI.

A FIFA azzal indokolja a döntését, hogy a meccsen közreműködő egyik partjelző, a dán David Vang Andersen nem tagja a szervezet bírói keretének.

– Az, hogy a FIFA nem ismeri el hivatalosan a mérkőzést, csak annyit jelent, hogy a 0-0-s eredmény nem számít bele a világranglistába – mondta az MTI érdeklődésére csütörtökön Borbély Zoltán, a magyar szövetség sajtó és jogi irodájának vezetője, aki hozzátette, az érintett asszisztens ugyan nem FIFA-kerettag, de Európa Liga-találkozókon rendre szerephez jut.

Megjegyezte, a pályára lépett játékosok válogatottságáról a nemzeti szövetségek döntenek, s az MLSZ ezt hivatalos találkozóként könyveli el. Ez elsősorban az íreknél okozott némi problémát, ugyanis a válogatottságot a nyári Európa-bajnokság után lemondó Damien Duff éppen százszor húzta magára a címeres mezt, s ha törölték volna a magyarok elleni találkozót, akkor nem lenne meg számára a centenárium. Ugyanakkor az ír szövetség a magyarhoz hasonlóan jelezte, hivatalosnak ismeri el a találkozót, azaz Duff „százados” marad.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!