Hírek

Magyar specialistákkal rohamoznak az észtek

Az észt válogatottban három olyan játékos is szerepel, aki jól ismeri a magyar focit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Izzasztó pillanatok várnak a magyar válogatottra Tallinnban. Csapatunk nincs olyan helyzetben, hogy bárkit is elintézzen egy kézlegyintéssel, az otthon játszó észtek pedig kifejezetten kellemetlen ellenfelek lesznek a pénteki világbajnoki selejtezőn. Nem elég, hogy Dzsudzsákékra minden bizonnyal borzasztó hideg, és lelkes észt drukkerek várnak, de a riválisnál három olyan futballista akad, akinek NB I-es tapasztalata van, vagyis úgy ismeri a magyar focit, mint a tenyerét – írja a Bors.

Jarmo Ahjupera most is a listavezető Győr csatára, igaz a most futó idényben csak epizódszerep jutott eddig a számára. Lassan három éve játszik Magyarországon, a legeredményesebb fél szezonját 2011-ben Újpesten töltötte, ahol nyolc gólt rúgott. Ahjupera sérülten csatlakozott az észt válogatotthoz, ezért a játéka kérdéses. Elképzelhető, hogy őt csak azért hívták meg, hogy tapasztalataival segítsen, annál is inkább, mert a mieink keretében négy győri focista is található.

Az észteknél egy másik korábbi győri támadót is felfedezhetünk, Tarmo Kinket. A szélsőként is bevethető játékos 12 gólt szerzett a második NB I-es szezonjában, s az angol másodosztályú Middlesborough le is csapott rá. Szinte biztos, hogy kezdő lesz. Valószínűleg a volt pápai Sander Purit is beveti az észt kapitány a középpályán. A ma már Finnországban futballozó játékos NB I-es teljesítményével nem hagyott mély nyomokat, ettől még ő is veszélyes lehet ránk.

Olvasói sztorik