Hírek

Megérkezett Tallinnba a válogatott

Egervári kapitány a repülőgép fedélzetén tartott taktikai eligazítást Gera Zoltánnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az észtek elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott tagjai szerda délután utoljára edzettek Telkiben, majd este lazításként megnéztek egy könnyed filmet az egyik fővárosi moziban. A reggeli programban már az utazásra való készülődés szerepelt, a küldöttség délelőtt indult az észt fővárosba, és kétórás repülőút után landolt – írja az MLSZ honlapja.

A válogatott szakmai stábja minden lehetőséget kihasznál arra, hogy a lehető legjobban felkészítse a játékosokat, Egervári Sándor szövetségi kapitány a fedélzeten tartott taktikai eligazítást Gera Zoltánnak, a válogatott csapatkapitányának.

Helyi idő szerint 18 órakor sajtótájékoztató, egy órával később pedig edzés szerepel a programban, amelyen a játékosok közelebbről is megismerkedhetnek a holnapi meccs helyszínéül szolgáló pályával. Tallinnban kimondottan hűvös, időjárás fogadta a mieinket, a levegő mindössze nyolcfokos volt kora délután, s lóg az eső lába.

A magyarok a harmadik helyről várják a folytatást. A két forduló után százszázalékos románok az egy-egy győzelemmel, illetve vereséggel álló törökökhöz látogatnak. A világbajnoki ezüstérmes, és szintén százszázalékos hollandokra könnyű feladat vár, ugyanis Andorra csapatát látják vendégül.

A magyarok Andorra 5-0-s legyőzésével, és a hollandoktól hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereséggel a harmadik helyről várják a törökökkel és románokkal szemben is alulmaradt észtek elleni, pénteki összecsapást.

A D-csoport 3. fordulójának programja

Törökország–Románia, Isztambul, 19:30
Hollandia–Andorra, Rotterdam, 20:30
Észtország–Magyarország, Tallinn, 20:30
Az állás: 1. Románia 6 pont (6-0), 2. Hollandia 6 pont (6-1), 3. Magyarország 3 pont (6-4), 4. Törökország 3 pont (3-2), 5. Észtország 0 pont (0-5), 6. Andorra 0 pont (0-9)

A magyar válogatott története során eddig két alkalommal találkozott az észt csapattal. A magabiztos, 5-0-s sikert Lothar Matthäus irányításával érte el a magyar együttes egy 2004-es, bangkoki felkészülési tornán. Az akkori csapatból Juhász Roland és Vanczák Vilmos tagja a mostani keretnek.

Az észtek 2003 novemberében, Gellei Imre szövetségi kapitány utolsó mérkőzésén mindössze 457 fizető néző előtt diadalmaskodtak az Üllői úton, a jelenlegi keretből Gera Zoltán, Király Gábor és Szabics Imre is ott volt a pályán.

A két válogatott eddigi mérkőzései

2003. november 19. Budapest: Magyarország–Észtország 0-1 (0-0)
2004. december 2., Bangkok: Magyarország–Észtország 5-0 (4-0)
Gólszerzők: Rósa H., Ott (öngól), Kerekes, Rajczi, Pollák

Olvasói sztorik