Hírek

Felemás csapatrészek a törököknél

Kevésbé rutinos védelem, de félelmetes középpálya várja a magyarokat.

Kapcsolódó cikkek

A D-csoport 4. fordulójának programja
Andorra–Észtország, Andorra La Vella, 19 óra
Románia–Hollandia, Bukarest, 20 óra
Magyarország–Törökország, Puskás Ferenc Stadion, 20:30
Az állás: 1. Hollandia 9 pont (9-1), 2. Románia 9 pont (7-0), 3. Magyarország 6 pont, 4. Törökország 3 pont, 5. Észtország 0 pont (0-6), 6. Andorra 0 pont (0-12)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kevésbé rutinos védelemmel, ám annál félelmetesebb középpályás-sorral áll fel a török válogatott a kedd esti világbajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban a magyar csapattal szemben – írja az MTI.

A védők közül csak a Fenerbahcéban játszó Gökhan Gönül mondható igazán tapasztaltnak a maga harminc válogatottbeli fellépésével, rajta kívül azonban csak olyan hátvédek kerültek a keretbe, akik eddig tíz, vagy annál kevesebb alkalommal húzhatták magukra a címeres mezt.

Ezzel ellentétben a török középpályán igazi sztárjátékosoknak szavazhat bizalmat Abdullah Avci szövetségi kapitány, a keret tagja ugyanis többek között a 2011-ben Puskás-díjat nyert, 76-szoros válogatott Hamit Altintop; a 2002-ben világbajnoki bronzérmes, 2008-ban Európa-bajnoki elődöntőt játszó, a spanyol Atlético Madriddal augusztusban Európai Szuperkupát nyerő Emre Belözoglu; a Borussia Dortmunddal 2011-ben német bajnok Nuri Sahin; illetve a jelenkor legjobb török játékosának tartott Arda Turan.

A keretben egyébként hét Fenerbahce- és öt Galatasaray-játékos kapott helyet, s két újonc, Jem Paul Karacan és Aydin Yilmaz is bekerült.

Csak egy csapat maradhat hibátlan a csoportban. A Magyarország–Törökország találkozón kívül – a továbbjutás szempontjából – még egy fontos mérkőzést rendeznek kedden a magyar érdekeltségű selejtezőcsoportjában: a világbajnoki ezüstérmes és éllovas hollandok a hozzájuk hasonlóan százszázalékos románokhoz látogatnak, azaz valamelyik gárda mindenképpen elveszíti makulátlan mérlegét.

A magyarok által pénteken 1-0-ra legyőzött, ezáltal három vereséggel rajtoló észtekre ezúttal könnyű feladat vár, a szintén a pont nélkül álló Andorra otthonában lépnek pályára.

A magyarok Andorra 5-0-s és Észtország 1-0-s legyőzésével, illetve a hollandoktól hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereséggel a csoport harmadik helyéről várják a jelenleg hárompontos törökök elleni összecsapást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik