Hírek

Védekezésben nagyot léptünk

Fontos, ugyanakkor nem sorsdöntő a törökök elleni, keddi világbajnoki selejtező Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Egy selejtezősorozat tíz mérkőzésből áll, nekünk ez még csak a negyedik összecsapásunk lesz, és látva a csoportunkban az eredményeket, még több körbeverés is elképzelhető – nyilatkozta a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatóján a szakember.

A török állami televízió helyszínen tartózkodó riportere szerint számos meghatározó futballista hiányzik majd válogatottjukból, ugyanakkor Egervári Sándor szerint egyedül Arda Turan kiesése jelenthet nagy érvágást a riválisnak. A tréner elmondta, a szakmai stáb alapvetően elégedett volt a pénteki, észtországi mérkőzésen látottakkal – írja az MTI.

– Védekezésben nagyot léptünk előre, ez a fajta szervezettség kell majd most is. Persze a török lényegesen erősebb, mint az észt csapat, sok kreatív futballistával rendkívül offenzív futballt játszik. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, többet kell mutatnunk, mint Észtországban – közölte a vezetőedző, majd hozzátette: a török válogatott még Budapesten is esélyesebb, de a három pont megszerzése a cél, ehhez pedig okos, taktikus, érett futballra lesz szükség.

A két együttes legutóbbi, 2007-es isztambuli összecsapása Gera Zoltán számára emlékezetes lehet, a válogatott mostani csapatkapitánya ugyanis akkor műesés miatt piros lapot kapott, pedig büntetőt kellett volna ítélni a magyarok számára.

– Természetesen nagyon fáj, hogy akkor kiállítottak, de azóta inkább úgy emlékszem arra a találkozóra, hogy jól játszottunk, és ha nincs az az ítélet, akkor talán meg is nyertük volna a mérkőzést – mondta az angol West Bromwich Albion légiósa. – A mostani török csapatot egyénileg remekül felkészített, technikás, gyors játékosok alkotják. Fel kell kötnünk a nadrágunkat, de bízom benne, hogy az észtországi győzelem erőt ad a válogatottnak. Ugyanolyan egységesen kell futballoznunk, mint pénteken.

Az ötvenedik válogatottságát Tallinnban győztes góllal ünneplő Hajnal Tamás szerint is a csapategység lesz a legfontosabb a törökök elleni találkozón.

– Ez egy rendkívül fontos összecsapás, amelyen minden erőnkre szükség lesz ahhoz, hogy eredményesen szerepeljünk – fogalmazott a német VfB Stuttgart játékosa.

A kapus Bogdán Ádám – akinek Észtországban az utolsó pillanatokban többször is nagy védéseket kellett bemutatnia az egygólos előny megtartásához – úgy vélte, mindenképpen jó jel, hogy nem kaptak gólt, ezt meg kell tartani, és biztos benne, hogy elöl ismét eredményes lesz a csapat.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Bogdán – Varga J., Mészáros N., Korcsmár, Kádár – Elek Á., Pintér Á. – Gera, Hajnal, Koltai – Szalai

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik