Hírek

Szép telünk lesz!

A magyar válogatott 3-1-re megverte Törökországot a világbajnoki selejtező negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A várakozásoknak megfelelően nagy lendülettel kezdett a török együttes, a találkozó elején hosszú percekig a magyarok térfelén zajlott a játék. A hazaiak rendkívül pontatlanul futballoztak, sokszor már saját térfelükön eladták a labdát. Előbb Hamit Altintop szabadrúgása okozott riadalmat, hiszen a labda centikkel a felső kapufa fölött zúgott el, ráadásul a 19. percben Kádár Tamás csaknem öngólt vétett egy éles fejessel. Ennek fényében nem volt meglepő, hogy a vendégek a 22. percben megszerezték a vezetést a törökök egy baloldali akció végén: a beadásra Erdinc érkezett, és öt méterről a jobb alsó sarokba passzolt, Bogdán Ádám csak beleérni tudott a labdába (0-1).

A magyar szurkolók elégedetlenek voltak a csapat teljesítményével és már a 27. percben ébresztőt fújtak. Néhány perccel később aztán gyakorlatilag a semmiből egyenlített a magyar válogatott, Koman Vladimir beadásnak szánt lövését nézte be a törökök kapusa. Az egyenlítés óriási lökést adott a magyar csapatnak, amely több veszélyes támadást vezetett a szünetig (1-1).

A magyarok lendülete a folytatás után is kitartott, és az ötvenedik percben egy remek akció végén a vezetést is megszerezték: Hajnal Tamástól kapott egy remek indítást a baloldalon felfutó Kádár Tamás, aki tökéletesen adott középre, Szalai Ádámnak pedig három méterről már csak az üres kapuba kellett passzolnia (2-1). Ettől mintha önkívületi állapotba kerültek volna a játékosok, a törökök pedig megzavarodtak, amit jól mutatott, hogy az egyik legrutinosabb vendég futballista, Altintop a büntetőterületen belül szabálytalankodott Komannal szemben. A jogos tizenegyest Gera Zoltán magabiztosan értékesítette (3-1).

Innentől már inkább a védekezésre és a kontratámadásokra rendezkedett be a magyar csapat, amely magabiztosan őrizte az eredményt és otthon tartotta a három pontot, így megérdemelten zengett a végén a szurkolóktól a szép volt fiúk.

A 25. összecsapásán dirigáló Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese mostani sikerével 22 éves nyeretlenségi sorozatot szakított meg a törökök ellen, ugyanis a magyar csapat legutóbb 1990. szeptember 5-én egy barátságos mérkőzésen győzte le aktuális riválisát.

A magyar csapat négy meccsen szerzett kilenc pontjával, a románokat jobb gólkülönbséggel megelőzve a csoport második helyén áll a világbajnoki ezüstérmes és százszázalékos hollandok mögött. Mivel a következő játéknap jövő márciusban lesz, kijelenthetjük, hogy nemzeti csapatunk jelenlegi helyezése miatt szép telünk lesz.

– Örülök a győzelemnek, nagyon egységesen, önfeláldozóan játszott a csapat. Hátrányból meg tudtuk fordítani a mérkőzést, és a végén magabiztosan nyertünk. Ezen a találkozón bizonyosodott, hogy ezekre a játékosokra lehet számítani. Nagyon boldog vagyok, hogy a szurkolóinkkal együtt élhettük meg ezt a nagy sikert. Ez a győzelem a kétkedőknek is választ adott – nyilatkozta Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Szerda délelőtt jelentkezik hagyományos rovatunk, amelyben a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor elemzi a mérkőzést.

Világbajnoki selejtező, D-csoport, 4. forduló

Magyarország – Törökország 3-1 (1-1)

Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző. Játékvezető: Orsato (olasz)

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Mészáros N., Korcsmár, Kádár – Varga J., Elek Á. (Pátkai, a szünetben) – Koman (Koltai, 73.), Hajnal (Pintér Á., 77.), Gera – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

Törökország: Volkan – Altintop, Korkmaz, Toprak, Kaldirim – Ekici (Sararer, 69.), Sahin, Belözoglu, Erkin (Bulut, 75.) – Turun (Yilmaz, a szünetben), Erdinc. Szövetségi kapitány: Abdullah Avci

Gólszerzők: Koman (31.), Szalai (50.), Gera (tizenegyesből 57.), illetve Erdinc (22.)

További tudnivalók

Andorra – Észtország 0-1 (0-0)

Gólszerző: Oper (57.)

Románia – Hollandia 1-4 (1-3)
Gólszerzők: Marica (41.), illetve Lens (9.), Indi (29.), van der Vaart (tizenegyesből 44.), van Persie (86.)

A csoport állása: 1. Hollandia 12 pont, 2. Magyarország 9 pont (10-5), 3. Románia 9 pont (8-4), 4. Törökország 3 pont (4-6), 5. Észtország 3 pont (1-6), 6. Andorra 0 pont

Az 5. forduló programja (március 22.)

Andorra – Törökország

Hollandia – Észtország

Magyarország – Románia

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik