Hírek

Azt játszottuk, amit elterveztünk

Fegyelmezetten futballoztak, zártan védekeztek a magyarok, a ritmusváltások pedig meghozták a gólokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint a törökök ellen kedd este 3-1-re megnyert világbajnoki selejtezőn az első húsz percet leszámítva sikerült azt játszania a csapatnak, amit előzetesen eltervezett – írja az MTI.

A nemzeti együttest 25. alkalommal irányító szakember úgy fogalmazott, játékosai fegyelmezetten futballoztak, zártan védekeztek, s a ritmusváltásoknak köszönhetően voltak háromszor eredményesek a Puskás Ferenc Stadionban. Hozzátette, továbbra is hisz abban, hogy a D-csoportban lesznek körbeverések, szerinte a hatpontos meccseken kell nagyon koncentrálni.

– Az történt, amit mi akartunk, még azokban a periódusokban is, amikor az ellenfélnél volt többet a labda – mondta Egervári. – A fordulópontot egyértelműen az egyenlítőgólunk jelentette, annak köszönhetően hamar visszakerültünk a mérkőzésbe. A csoport élén a hollandok végeznek majd, reményeim szerint százszázalékosan. Most valóban előnyt tudtunk szerezni riválisainkkal szemben, s örömteli egy futballkultúrában előttünk álló ország csapatát legyőzni.

A kapitány azt mondta Juhász Rolandról és Dzsudzsák Balázsról, akik sárga lapok miatt nem játszhattak, hogy semmiképpen nem akar lemondani róluk, ugyanis évek óta meghatározó tagjai a válogatottnak.

Szalai Ádám, aki a kedd esti találkozó második magyar gólját szerezte, úgy nyilatkozott, tudatosan kezdték óvatosabban az összecsapást, az első húsz percben megpróbáltak kivárásra játszani.

– A török gól után nagyon jókor, hamar sikerült egyenlítenünk, ráadásul utána a szünetből is jól jöttünk ki, úgy érkeztünk vissza a pályára, hogy megvolt a kellő önbizalmunk – fogalmazott a német Mainz csatára. – Viszonylag hamar sikerült megszereznünk a második gólt, a harmadik pedig már csak pont volt az i-re.

Korcsmár Zsolt, a norvég Brann Bergen védője azt emelte ki, hogy a törökök a szélen igyekeztek megbontani az egyébként jól záró magyar védelmet, ám kevés alkalommal jártak sikerrel.

– Nagyon örülök, hogy ezt a meccset sikerült megnyerni, már csak azért is, mert egymást remekül kisegítve, csapatként diadalmaskodtunk – mondta a hátvéd.

Az egyenlítőgólt szerző Koman Vladimir azt mondta, nem szabad a csoport többi csapatának eredményeivel foglalkozni, csak a mindig aktuális meccsre érdemes koncentrálni.

– A múltkor is beleestünk abba a hibába, hogy másokat figyeltünk, ezt most jobb lenne elkerülni – tette hozzá az orosz FK Krasznodar légiósa. – Persze örülünk, hogy a mi szempontunkból kedvező eredmények születtek a többi meccsen, de nekünk a saját játékunkkal kell foglalkozni.

A válogatott csapatkapitánya, Gera Zoltán azt emelte ki, hogy a törökök gólja után igyekeztek feljebb tolni a védekezést, s ennek meg is lett az eredménye, mert a középpályán, jó helyeken sikerült labdákat szerezniük.

– A szünetben a kapitány azt kérte tőlünk, hogy úgy folytassuk, ahogyan a bekapott gól után játszottunk – mondta a büntetőből eredményes Gera. – Szerencsére ez sikerült, még kétszer betaláltunk, utána pedig már csak a szervezett védekezéssel és zárással voltunk elfoglalva.

Abdullah Avci, a török válogatott szövetségi kapitánya szerint a vezetés megszerzéséig csapata úgy játszott, ahogyan azt eltervezte, sokat birtokolta a labdát.

– Egygólos vezetésnél sajnos egy nagyon egyszerű gólt kaptunk, de a szünetben azt mondtam a játékosaimnak, hogy továbbra is türelmesen kell futballoznunk – nyilatkozta a szakember. – Ebben a hónapban legalább négy pont megszerzését terveztük, sajnos ebből nulla lett. Ezzel együtt nem gondolom, hogy le kellene mondanom, nem tettünk semmi olyat, ami szégyen vagy bűn lenne.

A magyar csapat legközelebb tavasszal játszik világbajnoki selejtezőt: március 22-én a román válogatottat fogadja, négy nappal később pedig Törökországban lép pályára. Idén még egy barátságos találkozó vár a válogatottra, november 14-én, Norvégia ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik