NB I

„Élvezni akarom ezt a két napot”

A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás is elkíséri a magyar csapatot Törökországba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A zártkapus magyar-román mérkőzésen a lelátón kívül a VIP-páholy is üresen maradt. Úgy tűnik, több emberben komoly hiányérzet támadt, amiért nem reprezentálhatott péntek este, és mindezt igyekszik a lehető leghamarabb pótolni, hiszen a magyar válogatottal nagyjából annyi „kísérő” utazott Isztambulba, a keddi, Törökország elleni világbajnoki selejtezőre, amennyi játékos!

Nem tartozik az „utánfutók” közé az a két NB I-es vezetőedző, akit Egervári Sándor hívott meg a török túrára, hiszen a szövetségi kapitánynak bevett szokása, hogy minden külföldi mérkőzésre meginvitál két kollégát. Most Szentes Lázárra (Diósgyőr) és Artner Tamásra (Haladás) került sor. A hétfő délelőtti indulást megelőzően a szombathelyiek mestere Ferihegyen a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a válogatottat szerkezetében és hozzáállásában is nagyon jó csapatnak tartja.

– Előbb a nagy havazás, majd a válogatott meccsek miatt volt szünet a bajnokságban. Hogy telt ez a közelmúltbeli időszak a Haladás számára?

– Nem jött jól ez a hosszú szünet, mert a csapat jó passzban volt. Nem örültünk neki, de sajnos ezt el kell fogadni. A megmaradó játékosokkal tudtunk minőségi munkát végezni, viszont nagyon sok játékos nem állt rendelkezésünkre, mivel öten az U21-válogatottnál, ketten pedig a felnőtteknél vannak – mondta Artner Tamás.

– És ha még a románok ellen debütáló, szintén szombathelyi nevelésű Kovács Istvánt is említjük, akkor méltán lehetnek büszkék!
– Akkor én pedig kiegészíteném Király Gáborral és Koman Vladimirrel, akik szintén szombathelyiek. Úgy érzem, a városnak nagy dicsőség, hogy öt ilyen játékos szerepel a válogatott keretben. A sor egyébként folytatható Garics Györggyel, aki osztrák válogatott, aki Haladás-nevelés, de rá is büszkék lehetünk.

– Milyen szakmai szempontok szerint figyeli majd a meccset?
– Megmondom őszintén, ezt a túrát most nem erre szánom. Nagy megtiszteltetés, hogy Egervári Sándor meghívott, köszönöm neki! Élvezni akarom ezt a két napot, mert ilyenben még nem volt részem. Nagyon szurkolok a csapatnak, kíváncsi vagyok, hogy játszanak.

– A Románia elleni meccset hogyan értékeli?
– A csapat nagyon tetszett, nagyon jó felfogásban játszott, végig uralta a mérkőzést. Az, hogy nem nyerte meg, egyértelműen a balszerencse számlájára írható, mert több góllal győzhettek volna, sokat tettek érte. Úgy érzem, ez a válogatott szerkezetében és hozzáállásában is nagyon jó csapat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik