NB I

A szerencse forgandó

Artner Tamás szerint semmi nem változott ősz óta, csak a sors most adta vissza, amit akkor elvett.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Zsinórban immár hat bajnoki mérkőzésen nem talált legyőzőre a Haladás csapata. Ahhoz képest, hogy ősszel Artner Tamás vezetőedző még a lemondását is felajánlotta, nagyot fordult a világ a szombathelyiekkel, akik jelenleg a kilencedik helyen állnak a tabellán. A mester a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nagyon bánják, hogy elmaradt a hétvégi forduló, hiszen jó formában várták a Videotont.

– Nagyon bánják, hogy elmaradt a hétvégi forduló, és nem játszhattak a Videotonnal?
– Bánjuk, mert a csapat jól vette a rajtot, lendületben voltunk, rendben volt a társaság, úgyhogy nem örültünk, hogy elmaradt a mérkőzés – kezdte Artner Tamás. – Ez ilyenkor nem jó. Lesz két hét szünet, nem tudunk játszani, ki tudja, hogy milyen állapotban fognak visszajönni a játékosok. Mi mindenképpen szerettünk volna játszani.

– Hogy használják ki a két hét szünetet?
– Szerdán játszunk az azerbajdzsáni U21-válogatottal edzőmérkőzést itthon. Több terhelést kapnak a játékosok ebben az időszakban, de igazából taktikai dolgokat nem tudunk gyakorolni, hiszen a csapatom nagy része nem lesz itthon, a felnőtt, illetve az U21-válogatottal készülnek. Az NB II-es csapatot jobban fel tudjuk turbózni a hétvégi, Sopron elleni bajnokira, úgyhogy akik itthon maradtak, azok nagyjából két mérkőzést fognak játszani a héten.

– Ősz óta nagyot fordult a világ a Haladással, most már hat bajnokin maradt veretlen a csapata. Mi változott azóta?
– Úgy érzem, nem változott semmi. Ugyanúgy dolgoztunk, a csapat ugyanúgy játszik. Úgy gondolom, abban az időszakban kevésbé voltunk szerencsések, hiszen olyan mérkőzéseket nem nyertünk meg, amiket megérdemeltünk volna. A sors visszaadta azokat a dolgokat, amiket akkor elvett tőlünk, és ez a csapat megérdemli, hogy sorozatban eredményes tudjon lenni.

– A Haladás az egyik olyan csapat az NB I-ben, ahol nagyon bátran nyúlnak a saját nevelésű fiatalokhoz. Mennyire könnyíti meg a felnőtt csapat helyzetét, hogy az Illés Akadémián minőségi munka folyik?
– Megkönnyíti a helyzetünket, hiszen jó képességű, tehetséges játékosokat kapunk, akikkel elvégezzük azt a munkát, amit a felnőtt szint megkíván. Mi pedig úgy gondoljuk, ha megkapják a lehetőséget a bizonyításra, akkor előbb-utóbb élnek is vele. Óriási fejlődési lehetőség számukra, hogy akár nálunk, akár az NB II-es csapatnál tényleges játéklehetőséget kapnak, hiszen így lehet a legtöbbet tanulni, meccsszituációban.

Olvasói sztorik