NB I

Felemás félidők után döntetlen

Remek első negyvenöt perc, felejthető második felvonás: Diósgyőr–Haladás 1-1.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Diósgyőri VTK – Haladás 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DVTK: Ribánszki – Vági, Gohér, Kádár, Vadász – Gosztonyi (Fernando, 75.), Elek Á., Takács P. (Abdouraman, 69.), Luque – Tisza T., Rudolf G. (Bacsa, 58.). Edző: Szentes Lázár
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Búrány, 64.) – Kalász (Németh M., 76.), Szakály A. (Ugrai, 64.), Nagy G., Fehér Z., Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Luque (22.), illetve Halmosi (tizenegyesből 12.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A sok hiányzó miatt felforgatott csapattal érkezett a miskolci vendégjátékra a Haladás csapata, amely öt védővel állt fel, és hosszú idő után ismét a kezdőcsapatban szerepelt Tóth Péter, de bekerült Szakály Attila és Kalász Milán is.

Érdekes közjáték vezette be a meccset: Szentes Lázárnak, a hazaiak szakmai igazgatójának megkülönböztető citromsárga mezt kellett felvennie a játékvezető utasítására, mert a fekete kabátja állítólag kísérteties hasonlóságot mutatott és a Haladás-játékosok fekete mezével, emiatt megtévesztő volt.

Lendületesen, akaratosan kezdett a DVTK, de a 12. percben a szombathelyiek kerültek előnybe! Halmosi Péter felívelése után Radó András és Ribánszki László startolt a labdára, és mivel a kapus a kivetődés közben buktatta a fiatal támadót, járt a büntető a látogatóknak. Iszlai Bence és Kenesei Krisztián távollétében ismét Halmosi lőtte a tizenegyest, és ezúttal sem hibázott (0-1).

A Diósgyőr hátrányba került, de nem esett össze, folytatta gólra törő játékát. A 16. percben Luque harminc méterről lőtt kapura, a labda egy vendégjátékoson irányt változtatott, de Rózsa Dániel bravúros mozdulattal védett. A veszély nem múlt el, mert a szöglet után Elek Ákos öt méterről a lécre fejelt. A 18. percben Radó robogott a kapu felé, de Kádár Tamás szerelte a tizenhatoson belül. A játék képe alapján levegőben lógott a DVTK egyenlítése, és a 22. percben be is következett: Devecseri szabálytalansága után Luque szabadrúgásból, 25 méterről hatalmas gólt lőtt (1-1). A játékrész második felére leült a mérkőzés, sok lett a technikai hiba.

A szünet után a vendégek kezdtek bátrabban, az 52. percben Gohér Gergőtől került Halmosi elé a labda, de a tizenhatoson belül, ígéretes helyzetben az oldalhálóba lőtt. Később a hazaiak átvették az irányítást, jóval többet birtokolták a labdát, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. A szombathelyiek jól megszervezték védelmüket és rászolgáltak a döntetlenre. A borsodiaknál Kádár Tamás, a vendégeknél Halmosi Péter és Guzmics Richárd játszott kiemelkedően.

A szombathelyiek hat bajnoki mérkőzés óta veretlenek, legutóbb tavaly novemberben, a 13. fordulóban kaptak ki, a Pápa otthonában.

– A jó első félidőt gyengébb második követte, mert a szünet után a Haladás még jobban megszervezte a védekezését. Megérdemelte az egy pontot a vendégcsapat, mert bár a Diósgyőr többet támadott, kimondott helyzet inkább a szombathelyiek előtt adódott – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás és a válogatott egykori kiváló középpályása. – Nem vártam pontszerzést ezen a meccsen, de nagyon örülök neki, mert a Hali rászolgált a döntetlenre. A fiatal srácok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, örülök, hogy ilyen sok játéklehetőséget kapnak. Ez nagyon jó eredmény a Haladás számára. Ősszel is döntetlent játszottak a DVTK-val, de akkor a szombathelyiek közelebb álltak a győzelemhez. A Diósgyőr keveset nyújtott, szerintem ebben a játékoskeretben ennél több van.

Olvasói sztorik