NB I

A győzelmet nem kell magyarázni

Takács Péter a Haladás ellen is sikerrel szolgálná ki fanatikus szurkolóikat.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Győzelemmel kezdte a tavaszt a bajnokságban a DVTK csapata. A miskolci együttes múlt pénteken a kiesőhelyen álló Eger ellen lépett pályára, a közismert stadiongondok miatt ezúttal Vácott. Nem kedveztek a körülmények a csapatoknak, a mérkőzés színvonala hagyott némi hiányérzetet a nézőkben. Takács Péter, a Diósgyőr középpályása sem vélekedik másképp, bár a Rangadó.hu érdeklődésére hozzátette, a legfontosabb az, hogy együttese begyűjtötte a három pontot a tavaszi nyitányon.

– Azt gondolom, a győzelmet nem kell különösebben megmagyarázni – válaszolta Takács Péter, a DVTK középpályása. – Nem volt látványos a játékunk, a színvonal hagyott némi kívánnivalót maga után. Ez részben nekünk, részben a körülményeknek is köszönhető. De a célunkat elértük, megszereztük a három pontot, nem lehetünk elégedetlenek.

– A második félidőben nagyon visszahúzódott a csapat. Tudatos volt, vagy a pálya, a körülmények késztették védekezésre a DVTK-t?
– Nem illik külső körülményekre fogni a mutatott játékot, de való igaz, nagyon rossz állapotban volt a pálya. Simább, keményebb talajon magasabb színvonalú mérkőzést lehetett volna rendezni. De nem csak ez befolyásolta a játék képét: az első félidőben megszereztük a vezetést, az pedig a futball törvényszerűsége, hogyha egy csapat előnyben játszik, akkor valamennyire átadja a teret az ellenfelének. Kontrákkal próbálkoztunk feltörni riválisunk védelmét, míg az Eger az egyenlítés reményében bátrabban jött előre.

– Mennyire lepte meg önöket, hogy egy gyakorlatilag szomszédvári mérkőzést Vácon kellett lejátszaniuk?
– Személy szerint nagyon sajnálom az egrieket, hogy nem játszhatják otthon a hazai mérkőzéseiket. Könnyebb lett volna mindkét csapat számára, ha Egerben rendezik a találkozót. De született egy döntés, nekünk pedig ehhez kell alkalmazkodnunk. Ha azt mondják, Vácon rendezik a mérkőzést, akkor nekünk ott kell megtennünk mindent a sikerért.

– Hétvégén otthon fogadják a Haladást. Mit vár ettől a találkozótól?
– Nagyon fontos az első hazai mérkőzés. Az ország legjobb szurkolótábora előtt lépünk pályára, mindig fantasztikus a hangulat, nagyon várják a fanatikusaink a hazai rajtot. Meg kell felelnünk az ő, valamint a saját elvárásainknak is. Nyernünk kell, hiszen a győzelmekkel kapunk visszaigazolást arról, hogy jó munkát végzünk a csapatnál.

Olvasói sztorik