NB I

Díszelőadással köszöntötték az albérletet

A Ferencváros 4-0-ra nyert az Eger ellen a Puskás Ferenc Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 21. forduló
Ferencvárosi TC – Egri FC 4-0 (2-0)
Puskás Ferenc Stadion, 4000 néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Jova – Somalia, Besics (Klein, a szünetben), Gyömbér, Sváb – Jenner, Csukics, Leonardo (Jovanovics, 76.), Józsi, Perics (Orosz M., 63.) – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Eger: Brljak – Preklet (Horváth Z., 70.), Balog Zs., Rakovics, Mecsinovics – Albert Á., Koós, Buacs, Vidovics (Kabele, 61.) – Németh N. (Koné, a szünetben), Szabó B. Edző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Böde (4., 75.), Jenner (10.), Somalia (68.)
Kiállítva: Mecsinovics (18.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Albert Stadiont már bontják, ezért a Fradi most először játszott tulajdonképpen semleges környezetben, a Puskásban. Ehhez képest olyan volt a meccs eleje, mintha szigorúan véve hazai környezetben futballozna a fővárosi együttes, hiszen gyorsan kétgólos előnybe került! A negyedik percben Józsi György szögletét az egyedül érkező Böde Dániel fejelte a hálóba. A gólszerzőt három egri védő állta körül, és Brljak kapus is késlekedett. A tízedik percben Leonardo passzát Jenner lőtte a hálóba szép mozdulattal (2-0).

A folytatásban kétszer is szépíthetett volna az Eger. A 14. percben Vidovics beadását Szabó Bence a lécre fejelte, a 25. percben pedig Koós lőhetne volna öt méterről, ehelyett óriási lyukat rúgott. Utóbbi jelentenél már emberhátrányban voltak a hevesiek, hiszen Jaszmin Mecsinovics a 15. percben Csukics megrúgásáért, három perccel később pedig kezezésért kapott sárga lapot. A 31. percben Brljak a saját kapujába ütötte Jenner szögletét, de az öngól érvénytelen volt, mert Csukics meglökte az öklözés előtt.

A 33. percben Besics indításával Leonardo lépett ki, két védőt is lefutott, de 18 méterről a lécet találta el. Az első félidőben gyorsan kétgólos előnybe, illetve emberelőnybe került a Ferencváros, amely ezután könnyedén tovább növelhette volna a különbséget, de az adódó helyzeteiket elkönnyelműsködték.

A második félidő elején Perics lőtt 14 méterről, de Brljak kiütötte a léc alá tartó labdát. A hatvanadik percben Leonardo a tizenhatos jobb oldalától emel a túlsó sarok felé, de Brljak hatalmasat védett. „Somalia úgy eltalálja ballal, hogy életében nem fog ilyen gólt rúgni” – mondta a Rangadónak adott interjújában Kabát Péter a Fradi–Újpest derbi után, de ezt a brazil légiós a 68. percben alaposan megcáfolta, mert ismét nagy gólt lőtt a tizenhatos sarkáról (3-0). A 71. percben Leonardo lőtt az ötös bal sarkáról, nagy helyzetben, de az egri kapus védett.

A 75. percben Leonardo indítását Sváb Dániel pontos beadása követte, a bevetődő Jenner még nem járt sikerrel, de az érkező Böde Dániel megszerezte második gólját a meccsen (4-0).

– A Ferencváros úgy kezdett, ahogy egy ilyen mérkőzést kezdeni kell: egyből nyomatékot adott annak, hogy itt más eredmény nem születhet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Wukovics László, az FTC egykori kiváló játékosa. – Az első tíz percben lerendezte a mérkőzést a Fradi, a kiállítás pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát. Ezután lazára vették a fiúk a figurát, érződött, hogy ez a győzelem már úgyis megvan. A harmadik gól után felszabadult játék következett. Igazán komoly szakmai értékelést nem lehet adni a látottakról, mert nagyon hamar kétgólos előnybe került a Ferencváros, és tíz emberre fogyatkozott az Eger. Azt láttam, hogy nagyon földobta a csapatot a stadion légköre, és egy ilyen nyitómeccsen fontos, és önbizalom-növelő a siker. Ennél csak nehezebb feladatai lesznek a Fradinak, de mindig az aktuális feladatot kell megoldania a csapatnak, és ezt most maximálisan teljesítette.

Olvasói sztorik