NB I

Gól nem volt, csak örömkönnyek…

Elbúcsúzott az Albert Stadiontól a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Albert Flórián unokájának ünnepélyes kezdőrúgásával indult a találkozó, de a stadionbúcsúztató ceremóniája már jóval a találkozó előtt elkezdődött: óriásbábok Fradi- Újpest derbije, fúvós és ütős zenekarok harsonája, és az FTC szakosztályainak ünnepélyes köszöntése előzte meg magát a búcsúmérkőzést, amelyen a klub egykori játékosait: Lipcsei Pétert, Keller Józsefet, Dragóner Attilát, Lisztes Krisztiánt, Rósa Dénest és Balog Zoltánt is búcsúztatták a zöld-fehérek.

Az első jelentősebb esemény a 19. perchez köthető: azonban nem egy gólhelyzet, hanem Lipcsei Péter lecserélése az apropója, a tiszteletbeli csapatkapitányt Vass Ádám öccse, Máté váltotta. A 29. percben sorcsere: Keller, Lisztes, Rósa és Dragóner távozik, hatalmas üdvrivalgás közepette. Az első félidő jelentősebb helyzet, és gól nélkül zárult.

A második játékrész első említésre méltó jelenete az 58. percben történt. Ekkor Cadú kezezett a tizenhatoson belül, aminek bűntető és sárga kártya lett az eredménye. A tizenegyest azonban a Ferencváros finn légiósa, Juha Hakola elhibázta. A 75. percben Balog is távozott a pályáról, helyére Somalia állt be. Gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó, ami azt jelenti, hogy az Albert Stadion egy FTC – Kolozsvár 0-0-ás emlékmeccsel búcsúzik. A lefújás pillanatában több Fradi-játékos is a könnyeivel küszködve hagyta el a legendás pályát. Egy korszak lezárult.

Emlékmérkőzés

Ferencvárosi TC – CFR Cluj (román) 0-0

Albert-stadion, 7000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.

FTC: Ranilovics (Kunsági, a szünetben) – Jovanovics, Dragóner (Simita, 29.), Keller (Birtalan, 29.), Balog (Somalia, 74.) – Rósa D. (Pantelisz, 29.), Lipcsei P. (Vass, 19.), Csilus, Lisztes (Nehéz, 29.) – Gárdos, Hakola

CFR: Felgueiras (Stancioiu, a szünetben) – Pinto (Panin, 12.), Maftei (Cadú, a szünetben), Piccolo (Diogo, 42.), Rada (Sané, 39.) – Godemeche, Muresan, Muniru, Rui Pedro (Hora, 76.) – Kapetanos, Deac (Weldon, 77.)

Olvasói sztorik