NB I

Albert Flórián út következik

Tarlós István főpolgármester javaslatára a ferencvárosi önkormányzat kezdeményezte, hogy a róla elnevezett stadion mellett közterület viselje a Fradi egykori legendás játékosának nevét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ferencvárosi önkormányzat képviselő-testülete a kerületi főépítész előterjesztését fogadta el, amit így indokolt: Tarlós István főpolgármester megkeresése alapján Budapest Főváros Közgyűlése közterületet kíván elnevezni Albert Flóriánról, az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgóról, a Nemzet sportolójáról, Budapest díszpolgáráról. Albert Flórián pályafutása alatt, 1952 és 1974 között mindvégig a Ferencváros játékosa volt, valamint 2007 szeptemberétől az Üllői úti stadion is az ő nevét viseli.

1999-ben Ferencvárosért emlékéremmel tüntették ki, 2011-ben pedig Ferencváros díszpolgára lett. Budapest főpolgármestere a Gyáli út egy részét, a 38291 helyrajzi számú, a Vágóhíd utcától a Fék utcáig terjedő szakaszt javasolja Albert Flórián útra átnevezni.

A végső döntést a Fővárosi Közgyűlés hozza meg, szintén kezdeményezték, hogy a Népliget megálló a jövőben Albert Flórián Stadion nevet viselje. A főpolgármester Bácskai János polgármester kíséretében meglátogatta az Albert Flórián kiállítást a Ferencvárosi Helytörténeti Múzeumban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik