NB I

„Minden perc ajándék volt a Fradi-pályán”

Dragóner Attilának csodálatos élmény, hogy az Üllői úton játszhatott; az ősi rivális egykori csatárának, Kovács Zoltánnak pozitív és negatív élményei is vannak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

1974-től 2013-ig volt az FTC otthona az Albert Stadion, amelyet hamarosan lebontanak, hogy egy új, korszerűbb arénát építsenek a helyére. Vasárnap a román CFR Cluj elleni búcsúmeccsel elköszönhetnek a szurkolók és a játékosok a létesítménytől. Ezen a találkozón búcsúzik Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Lisztes Krisztián, Rósa Dénes, valamint Balog Zoltán is a Ferencvárostól.

A Rangadó.hu megkereste a Fradival kétszer is bajnoki címet szerző Dragóner Attilát, a klub utánpótlásának jelenlegi vezetőjét, aki érdeklődésünkre elmondta, számára minden perc ajándék volt, amit a Fradi-pályán tölthetett.

– Csodálatos élmény, hogy a Ferencváros játékosa lehettem. Igazából minden perc ajándék volt számomra a Fradi-pályán, nem is tudnék kiemelni egyetlen találkozót sem. Mindig örömmel játszottam, a szurkolókkal is remek volt a viszonyom, és büszke vagyok rá, hogy kétszer is bajnoki címet ünnepelhettem a Fradival. A vasárnapi búcsúmeccs egy újabb ajándék és újabb élmény lesz számomra, ebben egészen biztos vagyok, úgyhogy már nagyon várom.

Az Újpest egykori legendás csatára, Kovács Zoltán sok emlékezetes mérkőzést megélt az Üllői úton, most ezeket igyekezett feleleveníteni.

– Pozitív és negatív emlékem is van az Albert Stadionról. A legjobb élményem kétezer-hat tavaszán a Fradi elleni bajnoki volt, ahol egygólos hátrányból, a rendes játékidő lejárta után, a hosszabbításban szerzett két góllal fordítottunk. A legfájóbb emlék pedig az 1998-as világbajnoki pótselejtező volt, ahol a kispadról figyeltem, ahogy a jugoszlávok 7-1-re kiütnek minket. Különösképpen örülök annak, hogy a stadion névadóját, Albert Flóriánt személyesen is ismerhettem. Újpestiként persze mindig fokozottan vártam az Üllői úti mérkőzéseket, hiszen az mindig az év meccse volt. Az teljesen természetes, hogy a zöld-fehérek szurkolói rengeteget szidtak, de érdekes, hogy a civil életben elismertek – mesélte Kovács Zoltán.

Olvasói sztorik