NB I

Fradi-szurkolók írtak Csányinak

Újabb nyílt levelet kapott Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, ezúttal az FTC zártkapus büntetése ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az FTC Baráti Kör – amelynek tagjai között neves sportolók, sportvezetők és közéleti személyek is szép számmal vannak – konstruktív módon szeretne hozzájárulni a magyar labdarúgás környezetének megújulásához. Vezetői ezért nyílt levelet intéztek Csányi Sándorhoz, az MLSZ elnökéhez. Rudas Ferenc, dr. Springer Miklós, illetve Hélisz József sorai a zártkapus magyar-román világbajnoki selejtezővel hasonlítják össze a hazai szövetség felfüggesztett fegyelmi döntését, amely nézők nélküli mérkőzésre kötelezi a Ferencvárost az Újpest elleni rangadó szurkolói rendbontása miatt.

„Nem ma kezdtünk el mérkőzésekre járni, hanem abban az időben, amikor ön még meg sem született. Átéltünk egyet, s mást a teltházas, óriási hangulatú mérkőzéseken. Nem alkalmanként, hanem hétről hétre! Talán már csak ez a tény is feljogosít minket arra, hogy az ügyben megszólaljunk és képviseljük a fiatalabbakat is” – írják az FTC Baráti Kör tagjai.

Hangsúlyozzák, hogy a Fradi történelme az elmúlt években nem a sikerekről, sokkal inkább a túlélésről, a fradizmusba vetett hit megmaradásáról szólt. Voltak, akik szívesen ültek volna halotti tort a Fradi felett, azonban most azt kell látniuk, hogy a Fradi él, feltámadt poraiból, újra sikerekre éhes és sikereket ér el. A szurkolók újra megtöltik a stadiont, visszahozzák a régi idők hangulatát.

„Szurkolóink megadták a módját a méltó ünneplésnek, sokak által megcsodált ünnepi hangulatot varázsoltak a stadionba – írják az Újpest elleni derbiről. – Voltak, persze hogy voltak deviáns, oda nem illő hangok is a nézőtéren, de aki csak ezeket hallotta meg, az csak ezeket akarta meghallani, nem a mérkőzést látni, azt megélni. Az FTC, mint rendező szerv nem lehet gondolatrendőrség, amely a mérkőzés előtt belenéz minden belépő fejébe. Ugye, milyen érdekes? Pár sorral feljebb mindezt az MLSZ kapcsán írtuk. Ahogy az MLSZ nem lehet a nemzetközi futballban áldozat, úgy egyetlen magyar klub, így az FTC sem lehet idehaza az. Ugyanúgy, ahogy Önök, az FTC is minden erejével küzd a kirekesztés, a rasszizmus ellen, a pályán kívül a médiában is. Ezt a munkát a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága is elismerte, amikor legutóbbi ülésén, pár nappal ezelőtt a Fair Play népszerűsítése kategóriában díjat ítélt az FTC-nek.”

A levél teljes egészében elolvasható ide kattintva!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik