NB I

Három szurkolót állítottak elő

A rendőrségnek nincs tudomása személyi sérülésről és jelentősebb anyagi kárról a derbivel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Összesen három szurkolót állított elő a rendőrség vasárnap Budapesten, este hét óráig. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kovács Viktória az MTI-nek elmondta, hogy a Ferencváros–Újpest mérkőzés befejezése után egy 26 éves vecsési férfit azért állítottak elő a IX. kerületi rendőrségre garázdaság miatt, mert lerúgott egy jegykiadó automatát.

A délután folyamán a rendőrség előállított egy 34 éves szurkolót pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt, egy másik 33 éves férfit pedig rendzavarás szabálysértése miatt, mert késsel akart belépni a ferencvárosi Albert Flórián Stadionba.

A szóvivő beszámolója szerint a szurkolók a mérkőzés után különösebb rendbontás nélkül hagyták el a stadiont, mozgásukat a Ferencvárosban és Újpesten is figyelemmel kísérte a rendőrség. Kovács Viktória megjegyezte, hogy a rendőrség a mérkőzésen kívül, azzal egyidejűleg a főváros hat kerületében további hét rendezvényt biztosított, amelyek rendzavarás nélkül befejeződtek.

Kiemelte, hogy a biztosítási feladatok során a rendőrség valamennyi tudomására jutott bejelentésre azonnal és határozottan reagált, a szükséges és arányos mértékben intézkedett. Mint mondta, a főváros közlekedésében fennakadás nem volt, a BRFK a készenléti rendőrség egységeivel megerősítve megőrizte a város nyugalmát és közrendjét. Személyi sérülésről és jelentősebb anyagi kárról a rendőrségnek nincs tudomása – tette hozzá.

Több mint 1,5 millióan látták a derbit

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozó hétfői tájékoztatása szerint több mint 1,6 millió tévénéző kapcsolt a meccsre. A mérkőzést mintegy 600 ezren nézték végig, azaz több mint kétszer annyian, mint az őszi szezon találkozóit általában. A legmagasabb nézőszámok a második félidő második felében születtek: ekkorra a közönség nagysága meghaladta a 900 ezer főt.

A 212. derbi ideje alatt az M1 volt a legnézettebb magyar csatorna, közönségaránya 17,1 százalék lett, a férfiak körében pedig még ennél is magasabb, 22 százalék feletti értéket ért el.

Olvasói sztorik