NB I

Kabát: Ez elég durva volt a szurkolóktól

A házi gólkirály jóban van a drukkerekkel, de úgy véli, átléptek egy határt. A Fradi ellen feledtetnék a 0-6-ot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meglehetősen morbid üzenettel jelezték nemtetszésüket az Újpest szurkolói, csapatuk Paks elleni 6-0-s veresége után: számokkal ellátott fejfákat és egy üzenetet ragasztottak a Szusza Ferenc Stadion kerítésére. A Rangadó.hu érdeklődésére a csapat házi gólkirálya, Kabát Péter elmondta, megérti a drukkerek elkeseredését, de szerinte túlmentek egy határon.

– Én is csak a neten láttam, természetesen nem esett jól a dolog – kezdte Kabát Péter. – Csapatunk története egyik legnagyobb vereségébe rohant bele a Paks ellen, így a szurkolók felháborodása valahol érthető, megértem az elkeseredésüket, de ez elég durva és erős. Amúgy én személy szerint jóban vagyok több szurkolóval is, és közvetlenül nem tapasztaltam erre utaló jeleket. Számunkra remek alkalom a javításra, hogy a Ferencvárossal játszunk, mindenki tudja, hogy ez mekkora presztízs. Egy jó eredménnyel újra visszaszerezhetnénk a szimpatizánsaink hitét, és kissé feledésbe merülhetne a múlt szombati eredmény.

A Rangadó.hu állandó szakértője, az Újpest és a válogatott korábbi csatára, Szanyó Károly is meghökkent a drukkerek üzenetén.

– Úgy néz ki, hogy most telt be a pohár a szurkolóknál. A megoldás nem túl szerencsés, pláne egy Ferencváros elleni rangadó előtt, de ez már megtörtént, innentől az illetékeseknek kell cselekedniük az ügyben. Persze, valahol érthető a szurkolók felháborodása, hiszen a Paks elleni játék finoman szólva is kiábrándítóan hatott, de egészen a kiállításig nem voltak ennek különösebb jelei – magyarázta Szanyó Károly.

Nem nyugdíjas állás

Tetézve a gondokat, kedden délelőtt a klub vezetősége és Jos Daerden közös megegyezéssel úgy döntött, hogy a belga szakember nem folytatja vezetőedzőként a munkát, de a lila-fehérek alkalmazásában marad.

A legtöbb élvonalbeli klubhoz hasonlóan az Újpestnél sem életbiztosítás a vezetőedzői poszt. 1998 tavaszán ünnepelhettek legutóbb bajnoki címet a IV. kerületben, Várhidi Péter irányításával. Azóta Glázer Róbert, Kisteleki István, Szabó András, Sarlós András, Mezey György, Mészöly Géza, a néhai Bicskei Bertalan, a belga Valére Billen, Urbányi István, Szentes Lázár, a skót William McStay, a szerb Zoran Szpisljak, a most beugró belga Marc Leliévre, és a kedden kirúgott Jos Daerden is irányította a csapatot.

– Elsülhet jól és rosszul is az edzőcsere. A Fradi elleni derbi mindig más kategória, háromesélyes, függetlenül attól, hogy a csapatok hol helyezkednek el a tabellán. Nem tudom, mennyire szerencsés egy forduló után az edzőváltás, hiszen a csapat együtt dolgozott a felkészülés alatt, igaz, már ott sem jöttek annyira az eredmények, mint esetleg más csapatoknál, például a Ferencvárosnál. Úgy gondolom, hogy a klubvezetőknek a szurkolók érdekében is kellene hozniuk egy olyan döntést, hogy egy újpesti kötődésű trénert ültetnek le a kispadra – vélekedett Szanyó Károly, a Rangadó.hu állandó szakértője.

Olvasói sztorik