NB I

Kiütötték az Újpestet!

A játékvezető elintézte: 75 percig emberelőnyben játszhatott a Paks, és Lázok János mesternégyesével 6-0-ra nyert idegenben!

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Újpest FC – MVM Paks 0-6 (0-3)
Újpest, 2500 néző. Játékvezető: Becséri
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Antón, Iandoli – Proesmans (Mihajlovics, 35.), Remili (Lázár B., 69.), Vasziljevics, Christ, Simon K. (Sztaniszavljevics, a szünetben) – Kabát. Edző: Jos Daerden
Paks: Németh G. – Báló, Fiola, Éger (Heffler N., 74.), Szabó J. – Könyves (Kovács G., 54.), Sifter, Lázok, Bartha – Eppel (Vayer, 59.), Tököli. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Lázok (18., 36., 71., 83. az elsőt tizenegyesből), Tököli (39., 79.)
Kiállítás: Antón (15.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Ami a kezdőcsapatokat és a hiányzókat illeti: a hazaiaknál Moraes és Lázár Bence még csak a kispadra ülhetett le. A vendégeknél Kiss Tamás, Zsók József, Bori Gábor és Kulcsár Dávid még oda sem, hiszen valamennyien műtét után lábadoznak. A paksi kapusposztot az újonnan igazolt Németh Gábor megszerezte Csernyánszki Norberttől, miután az egész félkészülés során egyetlen gólt sem kapott. Egy másik új szerzemény, Könyves Norbert is ott volt a pályán, a két Heffler-fivért, valamint Vayer Gábort viszont csak csereként nevezte Tomiszlav Szivics.

A Paks kezdett aktívabban, bátrabban, az újpestieknek olykor a labda megtartása is gondot okozott. A vendégek ígéretes lehetőségei után a fővárosiak is eljutottak helyzeteikig, de a 14. perc alaposan megváltoztatta a mérkőzés képét. Könyves Norbert esett el a tizenhatoson belül Antón szorításában, a játékvezető általános megdöbbenésre tizenegyest és piros lapot adott, pedig az újpestiek spanyol légiósa nem tűnt szabálytalannak. A hazaiak a bíróval veszekedtek, aki persze hajthatatlannak bizonyult, eközben Éger László és Lázok János azon vitatkozott, melyikük végezze el a büntetőt? Végül Lázok lőtte, és mivel az irányzék tökéletes volt, Balajcza Szabolcs pedig a másik irányba vetődött, a Paks megszerezte a vezetést (0-1).

Szegény embert az ág is húzza: a 34. percben Proesmans és Tököli ütközött a pálya közepén, a belga játékost hordágyon kellett levinni, és a sérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy már vissza sem térhetett. Két perccel később Lázok János 24 méterről, szabadrúgásból jobbal a kapu jobb oldalába csavarta a labdát. Balajcza úszott a levegőben, de nem tudta már kipiszkálni (0-2). Összeomlott az Újpest, kisvártatva Eppel Márton passzolt remek ütemben Tököli Attilához, aki betört a tizenhatoson belülre, Szélesi Zoltán fel akart szabadítani, de éppen Tökölit találta el, akiről a labda Vermes Krisztián kezére pattant, onnan pedig bevánszorgott a hálóba (0-3).

Akár kiütéssel is végződhetett volna a meccs, de a szünet után rendkívül jó mentalitású, harcos Újpest lépett pályára, amelynek majdnem összejött a szépítés: Remili óriási helyzetből lőhetett, de Szabó János bevetődött elé, és a fejéről kipattant a labda. A 71. percben a vezetőedző le akarta cserélni Lázok Jánost, aki egy újabb góllal meggyőzte mesterét, hogy hagyja a pályán! A remek formában lévő támadó Tököli passzát bombázta a kapuba (0-4). És még mindig nem volt vége, a 79. percben Bartha passzát Tököli értékesítette! A termelést a hajrában is folytatta a Paks: Balajcza lőtte bele Vayerbe a labdát, aki megküzdött érte, megszerezte, visszagurított, középen pedig érkezett Lázok, aki gyönyörűen kilőtte az üres kapu jobb felső sarkát (0-6).

Az újpestieknek olyan szinten nem volt szerencséjük ezen a napon, hogy a becsületgólt sem tudták megszerezni, pedig Szélesi a 87. percben közel állt hozzá, de Németh Gábor hárított. Bajnoki mérkőzésen hat góllal most először kapott ki az Újpest a Megyeri úton, fennállása során.

– Mérhetetlenül szomorú vagyok… A kiállítás és a tizenegyes jogtalan volt, de ettől függetlenül az első tizenöt percben az Újpestnek hazai pályán nem szabad ilyen játékot nyújtania – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szanyó Károly, az Újpest és a Győr egykori válogatott játékosa. – A nyitófordulóban dominálni kell, be kell darálni, le kell hengerelni az ellenfelet, pláne a jelenlegi helyzetben, hogy visszaszerezzék a szurkolókat. Nagyon kemény dolgokat tudnék mondani, mert amit most láttam, az vérlázító az Újpesttől. A bíró kritikán aluli volt, mert a kiállítás és a büntető után akadtak egyéb tévedései is, mégis azt mondom, hogy nem nyúlt bele a meccsbe. A csapat jobban belenyúlt! Amikor az emberek ki vannak éhezve a sikerre és várták a nyitányt, tragikus így futballozni. Láttunk már olyan csapatot, amiből kiállítottak egy játékost, és nem minden esetben az dominált és az nyert, amelyik emberelőnyben volt. Ilyen helyzetben jön elő, hogy tudni kéne, miért van rajtam az a mez, és milyen címer alatt futballozok?! A jövő héten az Üllői útra megy a csapat, és nem túl jók az előjelek. Nagyon sajnálom a szurkolókat, mert ez a teljesítmény enyhén szólva sem volt bíztató…

Olvasói sztorik