NB I

Elnémulnak az Újpest-szurkolók!

Az Újpesti Szurkolói Csoportok bizonytalan időre minden lelátói tevékenységet felfüggesztenek!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem tesznek ki drapériákat a mérkőzéseken, nem készítenek koreográfiákat, nem használnak zászlókat… Azt mondják, nagyon nehéz döntés volt, de csak így tudnak tükörbe nézni!

Részletek az Ultras Újpest közleményéből:

Mint mindenki – aki ezekben a körökben mozog – tudja, hogy ősszel, a Siófok elleni hazai meccs szünetében levettük a drapikat, és abbahagytuk a szurkolást. A két hátralévő meccsen nem változott semmi, azaz jelen voltunk, de szervezett formában semmilyen aktivitást nem folytattunk.

Nagyon nehéz döntéseket kellett meghoznunk, és rengeteget tanakodtunk, hogy mi a helyes megoldás, de az ősz végére végleg elszakadt valami! Sajnos eljött az idő, amikor azt kell mondanunk: ebből elég volt!

Aggódva figyeltük a szurkolóellenes események sorát. Elképedve fogadtuk, hogy az új rendszert elsők között nálunk vezetik be, és a klubunk ez ellen nem tesz semmit. Csodálkozva néztük a minket bámuló több milliós kamerák erdejét. Sajnálattal és keserűséggel vettük tudomásul, hogy a mérkőzéseken a jelenlétünk fölöslegessé vált! Tanácstalanul álltunk az MLSZ szurkolókat ellehetetlenítő döntéseihez. Betelt nálunk a pohár!

Nem kérünk a mai modern magyar futballból! Nem vagyunk hajlandóak nevünket adni a szurkolói elnyomáshoz. Nem akarunk bábként szurkolói kártyákkal és személyi igazolványokkal aktívak maradni! Nem kívánunk olyan körben koreográfiákat és szervezett szurkolást csinálni, ahol az elmúlt 20 év kemény munkáját szeretett klubunk vezetése polgári perrel akarja meghálálni! Nem szeretnénk mindenféle kétes rendőrségi listákra felkerülni, csak azért, mert az Újpest az életünk! Hiszen, mint nem is olyan régen egy politikus kifejtette, a népirtások is listázással kezdődtek! Nem akarunk a magyar futball posványában pecsenyéket sütögető vezetőknek a bábjai lenni!

Mi, az Újpesti Szurkolói Csoportok, fájó szívvel egyetlen igaz utat tudunk csak választani: bizonytalan időre minden lelátói tevékenységet felfüggesztünk! Nagyon nehéz döntés volt, de csak így tudunk tükörbe nézni!

A csoportok viszont nem szűnnek meg, létezünk tovább! Rengeteg ötletünk van, milyen irányban hallassuk hangunkat! A lelátó ellenben elhalkul!

Sajnos nem tudjuk előre, meddig kell inaktívak maradnunk a lelátón, de ameddig ez a szurkoló ellenes tevékenység nem szűnik meg, nem térünk vissza! Elvárjuk, hogy a klubunk álljon ki mellettünk, ne fenyegessen perekkel, az MLSZ törölje el a szurkolói nyilvántartást, szűnjön meg a szurkolók ellehetetlenítése, és szereljék le az 50 kamerát, amivel kriminalizálnak minket!

Hosszú út kezdődik, elölről, az alapoktól kell kezdeni az újraépítkezést.

A közlemény teljes szövege ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik