NB I

Élvonalbeli debütálásra vágyik

A Kozármisleny ellen gólt szerző Juhász Dániel egyre inkább beilleszkedik új csapatába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A törökországi edzőtáborozás előtt került az MVM Paks csapatához Juhász Dániel, akinek Zalaegerszegen lejárt a szerződése, így szabadon igazolhatóvá vált. A mindössze 20 éves balhátvéd másfél évet töltött a ZTE-nél, előtte a Vasas labdarúgója volt. Az új csapatában már gólt is szerzett a Kozármisleny elleni edzőmeccsen. A védőjátékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy remek döntést hozott, amikor Tomiszlav Szivics együtteséhez igazolt.

– A hatvanötödik percben álltam be, és négy perccel később sikerült is betalálnom – kezdte a baranyaiak elleni találkozó felelevenítését Juhász Dániel. – Egy labdakihozatal után Tököli Attilával sikeresen játszottunk össze. Azt mondták a többiek, hogy szép gól volt, de azért nem szeretnék elszállni magamtól, persze hatalmas lökést adott ez nekem.

– Hogy tetszik a paksi csapat?
– Nagyon jó a közeg, nagyon tetszik itt minden, úgy érzem, a társak is kezdenek elfogadni, pedig az egyik legfiatalabb vagyok a csapatban. Szép lassan sikerül beilleszkednem. Tomiszlav Szivicset remek edzőnek tartom, szakmailag kiváló, és a mentális tréningjei is elsőrangúak. Magyar szinten kiemelkedő szakember, de külföldön is megállná a helyét.

– Hogy látja az esélyeit a csapatba kerülést illetően?
– Eleinte az NB II-es csapatnál fogok többet szerepelni, aztán innentől már teljesítményfüggő, hogy a nagycsapatnál mennyit játszhatok. Természetesen szeretnék mihamarabb bemutatkozni az élvonalban, de ebben a korban az a legfontosabb, hogy minél többet játsszak, hiszen még sokat kell fejlődnöm. Aztán majd ha jön a teljesítmény, akkor jön a jutalom is érte.

– Milyen érzésekkel tekint vissza a zalaegerszegi időszakára?
– A szakmai háttérre a ZTE-nél sem lehetett panaszom, ez tartott ott másfél évig. Jó szívvel tekintek vissza, békében váltunk el, csak köszönetet mondhatok a zalaiaknak, hiszen ott váltam profi játékossá.

– Az U21-válogatott keretében is szerepelt legutóbb. A nemzeti együttesnél is az a célja, hogy a tűz közelébe kerüljön?
– Most is behívtak biztonsági tartalékként a keretbe. Nem kívánok senkinek semmi rosszat, de reménykedem, hogy adódik valami, és lehetőségem lesz a csapattal tartani Szerbiába, ahol regionális kupát játszik a válogatott. A klubcsapat mellett az is nagyon fontos számomra, hogy a nemzeti együttesnél is számításba vegyenek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik