NB I

Tükörbe tud nézni

Sifter Tamás neve decemberben még a távozók között szerepelt, ő azonban nem adta fel a harcot!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán este érkezett haza a törökországi edzőtáborból az MVM Paks csapata. Nem ez volt az egyetlen külföldi összetartásuk a tolnaiaknak, korábban Horvátországban is eltöltöttek egy hetet. Mindkét alkalommal ott volt a keretben Sifter Tamás is, december közepén még azt lehetett hallani, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat az együttestől. A 32 éves soproni születésű középpályás azonban a paksiakkal kezdte meg a januári alapozást, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy beverekedje magát a kezdőcsapatba.

– Igazából semmi nem történt, tényleg leültünk és megbeszéltük, hogy a nyárig szóló szerződésemet szeretném kitölteni – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Sifter Tamás. – Ennek megfelelően teljes erőbedobással, teljes intenzitással készülök. Az, hogy ez mire lesz elég, majd a bajnokság kezdetén, vagy akár szezon közben fog kiderülni.

– Tomiszlav Szivics azt nyilatkozta, szimpatikus számára, hogy nem keresett új csapatot, és küzd a csapatba kerülésért. Mit szól ehhez?
– Saját magamat én ismerem a legjobban, nyilván magamon nem lepődöm meg. Nyilván most nem csak ezért harcoltam, minden edzésen próbálom a maximumot nyújtani. Nekem az a legfontosabb, hogy tükörbe tudjak nézni, és el tudjam mondani magamról, hogy én mindent megtettem a saját magam, és a csapat érdekében is.

– Két külföldi edzőtáborba is elutaztak, mennyire elégedett a felkészülésükkel?
– Január tízedikén kezdtük a felkészülést. Mondhatom, hogy egy elég komoly és nívós alapozás vége felé tartunk. Eltöltöttünk egy hetet Horvátországban, utána egy hetet itthon voltunk, többnyire műfüvön tudtunk készülni. Úgy gondolom, hogy a horvát edzőtábor is elérte a célját, viszont a törökországi messze nívósabb volt. Ez az ellenfelekben, és a körülményeken is meglátszott. Az, hogy rendes füvön tudtunk edzeni, nagyban megkönnyítette a munkánkat. Szerdán érkeztünk haza Törökországból, nagyon komoly felkészülésünk volt, erős ellenfelekkel találkoztunk. Nagyjából még van tíz napunk, próbáljuk mi is, és a mester is az apró hibákat kijavítani, és reméljük, hogy jó tavasz elé nézünk.

– Milyen eredményekkel zárultak az említett edzőmeccsek?
– Összességében mondhatom, hogy pozitívan. Nyilván a mester is hangsúlyozta, hogy nem minden mérkőzésen az eredmény volt a lényeg, hanem a mutatott játék, hogy majd a bajnokságban mire lehetünk képesek. Volt, amikor nagyon húzós tréningek után játszottunk edzőmeccset, akkor ott nem várt eredmény született, hiszen azért fásultabbak voltunk, nem annyira voltunk a toppon, de mondhatom, hogy a mester is pozitívan értékelte az edzőtábort és a felkészülési mérkőzéseinket is.

– Mit vár a tavaszi folytatástól?
– Szeretnénk magunkból kihozni a maximumot, és minél feljebb végezni a tabellán. Azzal mi nem foglalkozunk, hogy a többi csapat hogyan erősített, csakis saját magunkra figyelünk. Szeretnék minél több mérkőzésen pályára lépni, és minél jobb teljesítményt nyújtani. Ha mindenki odateszi magát, akkor szerintem egy szép tavasz elé nézünk.

Olvasói sztorik