NB I

Tükörbe tud nézni

Sifter Tamás neve decemberben még a távozók között szerepelt, ő azonban nem adta fel a harcot!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán este érkezett haza a törökországi edzőtáborból az MVM Paks csapata. Nem ez volt az egyetlen külföldi összetartásuk a tolnaiaknak, korábban Horvátországban is eltöltöttek egy hetet. Mindkét alkalommal ott volt a keretben Sifter Tamás is, december közepén még azt lehetett hallani, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat az együttestől. A 32 éves soproni születésű középpályás azonban a paksiakkal kezdte meg a januári alapozást, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy beverekedje magát a kezdőcsapatba.

– Igazából semmi nem történt, tényleg leültünk és megbeszéltük, hogy a nyárig szóló szerződésemet szeretném kitölteni – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Sifter Tamás. – Ennek megfelelően teljes erőbedobással, teljes intenzitással készülök. Az, hogy ez mire lesz elég, majd a bajnokság kezdetén, vagy akár szezon közben fog kiderülni.

– Tomiszlav Szivics azt nyilatkozta, szimpatikus számára, hogy nem keresett új csapatot, és küzd a csapatba kerülésért. Mit szól ehhez?
– Saját magamat én ismerem a legjobban, nyilván magamon nem lepődöm meg. Nyilván most nem csak ezért harcoltam, minden edzésen próbálom a maximumot nyújtani. Nekem az a legfontosabb, hogy tükörbe tudjak nézni, és el tudjam mondani magamról, hogy én mindent megtettem a saját magam, és a csapat érdekében is.

– Két külföldi edzőtáborba is elutaztak, mennyire elégedett a felkészülésükkel?
– Január tízedikén kezdtük a felkészülést. Mondhatom, hogy egy elég komoly és nívós alapozás vége felé tartunk. Eltöltöttünk egy hetet Horvátországban, utána egy hetet itthon voltunk, többnyire műfüvön tudtunk készülni. Úgy gondolom, hogy a horvát edzőtábor is elérte a célját, viszont a törökországi messze nívósabb volt. Ez az ellenfelekben, és a körülményeken is meglátszott. Az, hogy rendes füvön tudtunk edzeni, nagyban megkönnyítette a munkánkat. Szerdán érkeztünk haza Törökországból, nagyon komoly felkészülésünk volt, erős ellenfelekkel találkoztunk. Nagyjából még van tíz napunk, próbáljuk mi is, és a mester is az apró hibákat kijavítani, és reméljük, hogy jó tavasz elé nézünk.

– Milyen eredményekkel zárultak az említett edzőmeccsek?
– Összességében mondhatom, hogy pozitívan. Nyilván a mester is hangsúlyozta, hogy nem minden mérkőzésen az eredmény volt a lényeg, hanem a mutatott játék, hogy majd a bajnokságban mire lehetünk képesek. Volt, amikor nagyon húzós tréningek után játszottunk edzőmeccset, akkor ott nem várt eredmény született, hiszen azért fásultabbak voltunk, nem annyira voltunk a toppon, de mondhatom, hogy a mester is pozitívan értékelte az edzőtábort és a felkészülési mérkőzéseinket is.

– Mit vár a tavaszi folytatástól?
– Szeretnénk magunkból kihozni a maximumot, és minél feljebb végezni a tabellán. Azzal mi nem foglalkozunk, hogy a többi csapat hogyan erősített, csakis saját magunkra figyelünk. Szeretnék minél több mérkőzésen pályára lépni, és minél jobb teljesítményt nyújtani. Ha mindenki odateszi magát, akkor szerintem egy szép tavasz elé nézünk.