NB I

Jól sikerült a paksi főpróba

Az MVM Paks hazai pályán 3-0-ra nyert a Kozármisleny elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
MVM Paks – Kozármisleny SE 3-0 (1-0)
Paks: Németh G. (Csernyánszki) – Heffler T. (Sifter), Éger, Fiola, Szabó J. (Juhász) – Könyves (Hahn), Bartha (Kovács G.), Báló (Vayer G.), Heffler N. (Tököli) – Lázok (Mészáros I.), Eppel. Edző: Tomiszlav Szivics
Kozármisleny: Sólyom (Helesfay D.) – Vég, Fellai (Erős), Nagy J., Fenyvesi – Szabó B. (Városi), Nagy D. – Karacs (Berdó V.), Birtalan (Boda), Bjelanovics – Fröhlich. Edző: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Eppel (26.), Lázok (52.), Juhász D. (69.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 26. percben Lázok János végzett el kisszögletet, amit Heffler Norbert leállított neki, majd a beadást a rövidre érkező Eppel Márton a hosszú oldalba pöccintette. Az 52. percben Lázok szöglete bepattant a hosszú oldalon egy kozármislenyi játékosról. A 69. percben egy szép Tököli Attila, Juhász Dániel összjátékot követően, utóbbi lőtte el a kapus lába alatt a bal alsóba a labdát (3-0) – tudósít a Paks honlapja.

A Kozármisleny csapatából betegség miatt hiányzott Kovács Tamás, kisebb sérülés miatt pedig Romics és Zsdrál. Nem szerepelhetett Schmidt Zsolt sem, akit a héten megműtöttek. Kiss Márton továbbra is sérült, ő várhatóan március végén, vagy április elején tud csatlakozni a társakhoz. A sérültek listáján szerepel a télen szerződtetett Bozsovics is. Ebből adódóan nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára a baranyaiak – írja a klub honlapja.

Örömteli hír és egyben nagy erősítés is, hogy Nagy József tavasszal is a Kozármisleny együttesében szerepel, a pécsi szakmai stáb úgy döntött, hogy a játékos csak ritkán juthatna szerephez a PMFC-nél, ezért mindkét fél részére jobb megoldás, ha a testvércsapatnál állandó játéklehetőséghez jut.

Rossz hír viszont, hogy Fellai József már a mérkőzés 20. percében elhagyta a játékteret egy húzódás miatt.

– Míg az edzőtáborokban füvön játszottunk, addig ezt az utolsó felkészülési mérkőzésünket műfüvön kellett lejátszanunk az időjárás miatt – mondta Tomiszlav Szivics, a Paks edzője. – Egy igazán jó csapat ellen tudtunk nyerni, de nem is ez, hanem inkább az a fontos, hogy egyrészt nem kaptunk gólt, másrészt pedig az új igazolásaink jó teljesítményt mutattak.

– Az eredmény nem tükrözi a játék képét. Sajnos megint védekezési hibákat követtünk el, hiszen két pontrúgást követően kaptunk gólt – magyarázta Szabó Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Ettől függetlenül az első félidővel kifejezetten elégedett vagyok, nemhogy egyenrangú partnerek voltunk, de véleményem szerint jobban is játszottunk, mint a Paks, a többi között négy százszázalékos helyzetet puskáztunk el ebben a játékrészben.