NB II

Birtalan játéktérre vágyott

A Debrecenből távozó középpályás nem bánja, hogy a PMFC helyett tavasszal az NB II-ben kell szerepelnie.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Birtalan Botond még csak 23 éves, de a Sopron színeiben már első osztályú tapasztalatot is szerzett. Később megfordult Kecskeméten, a REAC-nál és Romániában is, a tavalyi őszt pedig a Debrecennél töltötte. Ott azonban nem kapott lehetőséget az első csapatnál…

– Kevés játéklehetőséget kaptam Debrecenben, éppen ezért döntöttem úgy, hogy a fejlődésem érdekében az lesz a legjobb, ha máshol próbálkozom. – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a fiatal középpályás. – Mindenképpen játszani szerettem volna, és mivel nem tudtam meghatározó játékos lenni, ezért közös megegyezéssel távozhattam.

– Debrecen után Pécsett próbálkozott, mégis Kozármislenyben kötött ki. Csalódott?
– Nem vagyok csalódott, hogy nem sikerült Pécsre szerződnöm. Most az a legfontosabb, hogy rendszeresen játéklehetőséghez juthassak, erre pedig Kozármislenyben minden lehetőségem meg van. Ha ebben a félévben sikerül jól teljesítenem, akkor lehetőségem lesz arra, hogy feljebb lépjek.

– Új csapatánál híresen jó a csapategység. Milyenek az első benyomásai? Mik a tervek tavaszra?
– Szerdán csatlakoztam a csapathoz, ahol rögtön edzőmeccset játszottunk a Dunaújváros ellen, amit sikerült is megnyernünk kettő-egyre. Nagyon jól éreztem magam a pályán, és úgy érzem, a játék is jól ment. Végig nagyon jó volt a hangulat, szimpatikus a csapat. A cél mindképpen a bennmaradás az átszervezésre kerülő másodosztályban. Szeretnék minél többet játszani és a csapat hasznára válni.

Olvasói sztorik