NB I

Szlovák csapás a Paksra

A szlovák Spartak Trnava 3-1-re győzött az MVM Paks ellen a törökországi felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovákok már a 11. perben megszerezték a vezetést: egy labdavesztést követően a Trnava csatára kapura tört, Csernyánszki Norbert pedig már nem tehetett mást, mint szabálytalankodott, úgyhogy tizenegyesből lőtte első gólját az ellenfél. Ezt követően átvette a játék irányítását a Paks, és hat komoly helyzetet alakított ki a szünetig, de értékesíteni egyiket sem sikerült – tudósít a klub honlapja.

A fordulást követően sok cserét hajtott végre a szlovák csapat, amely így folyamatosan friss erőket tudhatott a pályán. Egyébként a bajnokságban a második helyen álló együttesben hat válogatott játékos is szerepelt. Bár Eppel Márton révén a második félidő elején megint volt egy helyzete a Paksnak, mégis az ellenfél növelte az előnyét a 62. percben egy kipattanó labdából. Ilyenből eset a harmadik találatuk is a 73. percben: egy lövést Csernyánszki bravúrral hárított, de a kipattanóra ismét a szlovákok csaptak le. Az utolsó percben sikerült szépítenie a magyar csapatnak: szöglet után Bartha visszapasszolta középre a labdát, Szabó János pedig a hálóba fejelte (1-3).

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

FC Spartak Trnava (szlovák) – MVM Paks 3-1 (1-0)

Belek

Paks: Csernyánszki – Sifter (Pintér N., 78.), Éger, Szabó J., Juhász D. – Könyves (Mészáros I. 70.), Bartha, Báló (Hahn, 80.) – Lázok, Eppel (Tököli, 55.). Edző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Karhan (tizenegyesből 12.), Lietava (62.), Vyskocil (74.), illetve Szabó J. (89.)

Olvasói sztorik