NB I

Réginek új, újnak régi

Három éve játszik jelenlegi klubjában Bartha László, aki tavasszal sem adná alább a kezdőcsapatnál...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Január 28. és február 2. között a horvátországi Novigradban edzőtáborozott az MVM Paks együttese, amely két edzőmérkőzést is játszott. Az NK Zadar ellen 2-1-es vereség, a Cibalia Vinkovci ellen pedig 1-0-s győzelem volt az eredmény. A második találkozón Bartha László szerezte a magyar csapat győztes gólját. A csatár 2002-ben került szülővárosa, Komló csapatától a Ferencvároshoz, ahol egészen 2008-ig játszott, majd a Kozármisleny, három évvel ezelőtt pedig a Paks következett. Mivel a bajnoki ezüstérmes, Ligakupa-győztes keret mostanra eléggé átalakult, az egyik legrégebbi bútordarabnak mondhatja magát.

A kezdőcsapatban Tomiszlav Szivics vezetőedző érkezése után is megtartotta a helyét, és mint a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ebből tavasszal sem engedne. A paksiak február 9-én, szombaton, éppen Bartha 26. születésnapján indulnak második téli edzőtáborukba, Törökországra, ahol 11 napig készülnek majd.

– Hasznosan teltek a horvátországi napok?
– Jó szállodában laktunk, kemény edzéseink voltak és két jó meccset játszottunk. El tudtuk végezni, amit szerettük volna. Az időjárás sajnos nagyon esős volt, nem sokkal jobb, mint itthon – mesélte Bartha László. – Az első mérkőzést úgy játszottunk, hogy előtte szakítóedzések voltak. Mindenki nagyon fáradt volt, ezért nem volt mérvadó. A második találkozón valamivel frissebbek voltunk, akkor már szebb, jobb volt játék képe. Annak megfelelően alakult minden, ahogy várni lehetett.

– Lassan ős-paksinak számít! Hogy látja a jelenlegi keret erősségét és a fiatalokat?
– Van néhány ember, aki nálam sokkal régebb óta van itt. Persze, sok új játékos is van, hozzájuk képest régi vagyok. Az érkezők erősítést jelentenek, és ez bizakodásra adhat okot, a fiatalok pedig ügyesek. Most kerültek a felnőtt keretbe, még fel kell venniük a ritmust, de biztosan lesz egy-kettő, aki bejátssza magát a csapatba.

– Mivel lenne elégedett a tavaszi időszak végén csapatszinten és egyénileg?
– Javítani akarunk a bajnoki szerepelésünkön. Jó lenne az első hat közé odaérni, ez elvárható a csapattól. A jobb eredmény bravúr lenne, bár a rendkívül szoros középmezőny miatt a negyedik hely is benne van… Tavasszal is szeretnék minden mérkőzésen a kezdőcsapatban szerepelni, minél többet és minél jobban teljesíteni, gólpasszokat adni és gólokat rúgni. Mindig a maximumot szeretném kihozni az adott szituációból, a végén úgyis eldől, ez mire elég. Olyasmit soha nem szoktam kijelenteni, hogy ennyi vagy annyi gólt fogok rúgni.

Röviden értékelt a vezetőedző

– Nem akarom szaporítani a szót, mivel a felkészülésünk közepén tartunk, de úgy látom, hogy jó úton haladunk. Horvátországról csak annyit, hogy kemény munkát végeztünk, szerények maradtunk, és várjuk a bajnokság kezdetét. Azt pedig, hogy a fiatalok közül kiutazik velünk Törökországba, majd pénteken döntöm el – mondta a klub honlapján Tomiszlav Szivics vezetőedző.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik