NB II

Hatgólos döntetlen Kozármislenyben

A bajnoki rajt előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzését egy horvát együttes ellen játszotta a baranyai NB II-es csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezúttal több játékos is hiányzott kisebb-nagyobb sérülés, válogatottbeli elfoglaltság illetve betegség miatt: Fröhlich, Fellai, Schmidt, Sólyom, Nagy D., Kiss M., Bozsovics. A második félidőben pályára lépett Gaál Miklós, aki évekig Oroszországban légióskodott, azonban jelenleg a Kozármisleny csapatával edz – tudósít a klub honlapja.

Hazai szempontból nem kezdődött jól a találkozó, hiszen a vendégek szereztek vezetést, ráadásul az elmúlt hetekben látott jó teljesítményhez képest gyengébb produkcióval rukkolt ki a baranyai együttes. Ebben valószínűleg közrejátszott az esős idő és, az ezáltal csúszóssá váló műfű is.

Főképp a találkozó első szakaszában hiányzott a játékosokból a futómennyiség, a dinamika. Horvát vezetésnél Bejlanovics ellen követtek el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Birtalan magabiztosan értékesítette. Az egyenlítés után lendületben maradt a hazai együttes, szép akció végén Suba jobboldali beadását Birtalan közelről fejelte a hálóba. A félidő vége előtt egyenlítettek a vendégek, Helesfay bravúrral hárított egy lövést, de a kipattanót nem sikerült a védőknek felszabadítaniuk, előbb eszméltek a Bjelo Brdo játékosai és közelről egyenlítettek (2-2).

A második félidőben a cserék sem hoztak változást a játékban, sőt az összeszokottnak nem nevezhető hazai védelem kapott egy újabb gólt, és máris a vendégeknél volt az előny. A magyar játékosok igyekezetére, akarására nem lehetett panasz, próbálták az ellenfél térfelén építgetni a támadásokat, de igazi gólhelyzet nem alakult ki. A találkozó utolsó jeleneteként Gaál megpattanó lövése kellemetlenül, a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, majd Városi talppal még beljebb segítette a labdát. A mozdulatnál ütközött a kapussal, ezért a horvát játékosok reklamálással próbálták visszavonatni a gólt a játékvezetővel. Mivel ez nem sikerült nekik, úgy döntöttek, hogy öt perccel a rendes játékidő vége előtt levonulnak a pályáról.

A találkozó nem volt különösebben durva, és túl sok vitatható ítélet sem adódott, így nehezen lehet értelmezni a vendégek reakcióját, hiszen a labda a gólvonal mögött pattant. A hazaiak nem tettek olyat, illetve a játékvezető sem hozott olyan ítéleteket, amelyek indokolták volna a vendégek levonulását.

A találkozónak a 85. percig rengeteg tanulsága volt a Kozármisleny számára. Sokszor öncélúan cipelték a játékosok a labdát, nem mindig keresték a társakat és a pályán belüli kommunikáció is sokszor hiányzott, illetve egyik-másik játékosnál hiányzott a futómennyiség, a labdavesztés utáni gyors visszarendeződés.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Kozármisleny SE – NK BSK Bjelo Brdo (horvát) 3-3 (2-2)

Kozármisleny. Játékvezető: Bánfai

Kozármisleny: Helesfay – Suba (Erős), Romics (Gaál M.), Kovács T., Vég – Szabó B., Fenyvesi – Karacs (Berdó V.), Boda, Bjelanovics (Zsdrál) – Birtalan (Városi). Edző: Szabó Zsolt

Gólszerzők: Birtalan (2, egyet 11-esből), Gaál M.

Olvasói sztorik