NB I

Rendőrökre támadtak a szurkolók!

Az újpesti szurkolók indulása és érkezése sem volt balhémentes! Adtak is, kaptak is...

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A rendőrökre támadtak az Újpest szurkolói a IV. kerületben, miután egyiküket pirotechnikai eszköz használata miatt kiemelték a tömegből – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kovács Viktória ismertetése szerint kora délután, a IV. kerületi Bocskai utcában a szurkolók közül egy férfi égő petárdát dobott a földre, ezért a vonulásukat biztosító rendőrök kiemelték a tömegből. Ezt követően a körülöttük tartózkodó szurkolók közül mintegy 10-15-en rátámadtak a 200 fős rendőrsorfalra, akik két perc alatt helyreállították a közrendet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kovács Viktória cinikusan hozzátette: „rendőrség-szurkolók: egy-null”.

A szóvivő elmondta még, hogy a 34 éves szurkolót az újpesti rendőrkapitányságra állították elő, ellene pirotechnikai eszközzel való visszaélés szabálysértése miatt indítanak eljárást.

A derbi előkészületei egyébként már szombaton megkezdődtek a rendőrség részéről, vasárnap reggeltől pedig folytatódott a kordonok építése az Albert-stadion körül. Már kora délelőtt rengeteg Fradi-szurkolót és rendfenntartót lehetett látni. A drukkerek a stadiont díszítették, aztán az ősi rivális újpestiek fogadására készültek.

A rohamrendőrök kordonokkal zárták le a metrófeljárót, és pajzzsal is igyekeztek védeni az érkezőket. Körülbelül kétezer fradista várta a lilákat. Elszabadult a pokol, rángatták a kordonokat, és petárdákkal, füstbombákkal, üvegekkel fogadták az újpestieket. A rendőrök könnygáz segítségével fokozatosan kiszorították őket a kereszteződéséből. Az újpestiek végül nagy nehezen bejutottak a stadionba. Hasonló atrocitások egyébként az elmúlt években nem fordulhattak elő, mert a rendőrség egy felszíni mobilalagúttal hermetikusan elzárta a metróaluljáróból kiözönlő újpestieket a várakozó ferencvárosi huligánoktól. Vajon most miért nem használták a korábban jól bevált módszert?

Olvasói sztorik