NB I

Darabokra szedik a Fradi-stadiont

A vezérigazgató megerősítette: egyelőre nem lehet tudni, mikor kezdődik az Albert Stadion bontása.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Ferencváros értékesíteni kívánja a hamarosan lebontásra kerülő Albert Stadion egyes részeit és tartozékait – közölte az MTI-vel a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója.

– Szeretnénk eladni a füvet, a szögletzászlókat, a kapufát, a hálókat és a bérleteseinknek lehetőséget akarunk adni arra is, hogy az évek, évtizedek óta használt székeiket megvásárolják – mondta Orosz Pál, majd hozzátette: a relikviákat a létesítmény búcsúmeccsét követő napokban kezdik árusítani. A bevétel a klub utánpótláskasszájába kerül.

Orosz Pál szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik az Albert Stadion bontása, mivel az új stadiont az állam építi, így az tárgyal a kivitelezővel. Egyelőre nem hirdették ki a közbeszerzési pályázat győztesét.

A munkálatok megkezdése után ideiglenes otthont kell keresni a klubnak, ezzel kapcsolatban a sportvezető úgy nyilatkozott, hogy több stadion is szóba került, de ezeket nem kívánta megnevezni. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Puskás Stadion kapcsán előrehaladott tárgyalások folynak, de hozzátette: amíg nem tudja, mikor kell legkésőbb kiköltözniük az Albert Stadionból, addig nem tud végleges megállapodást kötni az új helyszínről.

– Örülnék, ha le tudnánk játszani az Albert Stadionban még egy-két hazai mérkőzést, hiszen annál kevesebbet kellene bérleti díjra költenünk – mondta Orosz Pál, aki szerint minden az ütemezés szerint halad, és 2014 végére kész lesz az új stadion.

A stadion búcsúmeccséről azt mondta, akkor lehet kijelölni az időpontot, amikor a leendő kivitelező jelzi, mikor kezdi meg a munkálatokat. Hozzátette: folyamatosan tárgyal a lehetséges ellenfelekkel.

Olvasói sztorik