NB I

„Életében nem fog ilyen gólt rúgni”

Kabát Péter szerint rászolgáltak volna a döntetlenre a vasárnapi, Fradi elleni derbin.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az egész ország láthatta, ahogy a vasárnapi derbin Vladan Csukics az utolsó pillanatban a mennyekbe repítette a Ferencváros csapatát, hiszen a 93. percben az ő bombagóljával győzték le az ősi rivális Újpestet. Az összecsapáson nagyszerű hangulat uralkodott, bár a hazai szurkolók több esetben is elragadtatták magukat, a lila-fehérek csatárát, Kabát Pétert kétszer is megdobálták hanggránáttal. A 35 éves támadó a lefújást követően még nem nagyon találta a szavakat, hétfőn azonban a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a vereség ellenére maximálisan elégedett csapatával, hiszen rászolgáltak volna legalább az egyik bajnoki pontra.

– Nehéz értékelni ezt a találkozót, egy igazi derbi volt, ahol sok néző előtt játszottunk. Úgy érzem, hogy az egy-egy igazságosabb lett volna, szerintem már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlen lesz a végeredmény – magyarázta az 11 találatnál járó kiváló támadó. – Sajnos a hosszabbításban kaptunk egy olyan gólt, ami egy jól eltalált lövés volt. Tavaly ősszel mi nyertünk az utolsó másodpercekben, most pedig a Ferencváros, sajnos ilyen a futball. A sors visszaadta nekik, nem tudunk ezzel mit csinálni. Szerintem jól küzdött a csapat, szervezettek voltunk, rászolgáltunk volna az egy pontra.

– A Fradi szurkolók a kiállítását követelték néhány könyöklése miatt, hogyan emlékszik vissza az esetekre?
– Egyik sem volt szándékos. Voltak előreívelt labdák, azokat próbáltam megtartani. Szerintem egy labdáért nem lehet kéz nélkül úgy felugrani, hogy leszorítod a combodhoz. Egyszer véletlenül tényleg eltaláltam Gyömbér Gábor arcát, de szándékosságról szó sem volt. A sárgát megérdemeltem, de hogy kiállítást ért volna az eset, azzal vitatkoznék.

– Többször is hanggránáttal dobták meg, voltak esetleg hallásproblémái meccs közben vagy után?
– Nem, szerencsére nem volt ilyen gondom. Csak a második félidőben, amikor támadtunk, az eléggé váratlanul jött, amikor szögletet akartam rúgni. Elég veszélyes dolognak tartom ezt, hiszen megsérülhet a füled vagy a szemed is akár, meg nem is számítottam rá, hogy pont a lábamnál fog robbanni. Ezért ijedtem meg, a játékvezető is mondta, hogy menjek onnan. Utána már szerencsére lehiggadtak a kedélyek, és nem volt ilyen gond.

– Mit gondol, miért nem tudták kihúzni a találkozó végéig, talán elfáradtak fejben?
– Úgy érzem, hogy semmi probléma nem volt az egész meccsen, nagyszerűen helyt állt a csapat. Maximálisan elégedett vagyok a gárdával, mert amit egész héten gyakoroltunk, hogy zártan, összefogottan védekezünk, azt sikerült megvalósítanunk. Mindenki hajtott mindenkiért. Tudtuk, hogy nekünk fog jönni a Fradi, hiszen meg akarták nyerni az utolsó ilyen tétmérkőzést a stadionjukban. Remekül felkészültünk erre, nem volt semmi gond. Sajnos két jól eltalált lövés döntött, ez benne van a fociban. Még egyszer mondom, azzal nem tudunk mit csinálni, hogy Somalia úgy eltalálja ballal, hogy életében nem fog ilyen gólt rúgni, sőt nem is nagyon szokott gólt lőni.

– A vasárnapi hősies küzdelem után feledésbe merülhet a múlt heti, Paks elleni fiaskó?
– Ezen az úton kell tovább haladnunk, folytatnunk a munkát. Ez egy jó alap lehet, főleg úgy, hogy null-hat után egy derbire így tudtunk készülni, tényleg összeszedett volt a társaság. Így kell játszani a meccseken, és szombaton az MTK elleni mérkőzést ilyen felfogásban kell már az elejétől fogva kezdenünk, és meg kell nyerni az összecsapást.

Olvasói sztorik