Hírek

Ez volt az év mérkőzése!

Sváb Dániel szerint a Fradinak „csak” folytatnia kell a megkezdett munkát, és koncentrálni hétről hétre.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Hogyha valaki az edzőváltás előtt és után is stabil tagja csapatának, az biztosan egy rutinos játékos. Nos, esetünkben másról van szó, hiszen Sváb Dániel még csak 22 éves, de a jelenlegi szezonban Détári Lajos, majd Ricardo Moniz is rendszeresen számít rá. A salgótarjáni születésű védő 14 éves kora óta a Ferencváros igazolt labdarúgója, a korosztályos csapatok után 2011-ben, a Honvéd ellen mutatkozott be az első csapatban. A múlt hétvégi, Újpest elleni derbi volt a 25. élvonalbeli meccse, és minden jel arra mutat, hogy a folytatásban is helye lesz a kezdőben, hiszen remek formában játszik.

A Rangadó.hu érdeklődésére Sváb Dániel elmondta, a védekezésen kívül szeret előrefelé is kalandozni, és meglepetést okozni egy-egy jól sikerült megoldással.

– Felnőtt szinten ez volt a harmadik Újpest elleni derbi, amelyen játszott, ráadásul mindhárom alkalommal kezdőként. Ez a párosítás valóban más dimenzió?
– Egy Fradi–Újpestet, Újpest–Fradit nem lehet más meccsel összehasonlítani, ez az év mérkőzése, ezen játszani, ennek részese lenni több mint megtiszteltetés – magyarázta Sváb Dániel.

– Milyen Újpestre számítottak a Paks elleni súlyos vereség után, és végül mit kaptak az ellenféltől?
– Mindenféleképpen erős, erőszakos Újpestre számítottunk, amelynek nem volt mit veszítenie. De természetesen felkészültünk belőlük, mint minden csapatból, és azt kaptuk, amit vártunk.

– Önmaguktól is azt kapták, amit terveztek?
– Szerintem úgy hajtottunk, ahogy szerettünk volna, talán a nagy nyomás miatt több hiba volt benne, de nincs tökéletes meccs, és mindig van mit tanulni.

– Mi kell ahhoz, hogy a Fradi elmúlt hetekben látott tavaszi lendülete kitartson a szezon végéig?
– Csak folytatnunk kell a megkezdett munkát, és koncentrálni hétről hétre. Akkor marad a forma is, ebben bízunk, erre építünk.

– A pápai győzelem során a második gól az ön beadása után született. Szeret részt venni a támadásokban? Mennyire engedi, vagy éppen várja el ezt Ricardo Moniz?
– Szeretek elől lenni, szeretek meglepetést okozni egy-egy jól sikerült megoldással. De nem ez az elsődleges feladatom, hiszen rendkívül képzett, nagyszerű játékosok vannak előttem. A mester azt vallja, ha tudok a támadásokban segíteni, és gólpasszt vagy gólt tudok elérni, akkor kötelességem menni. Azonban ha nem hozom a statisztikát, akkor koncentráljak a védekezésre.

– Egyetért azzal az elemzéssel, amely szerint tavasszal eddig jobb teljesítményt nyújt, mint ősszel? Minek köszönhető a formajavulás?
– Igen is, meg nem is. A téli felkészülés rengeteget segített az erőnlétben és technikai dolgokban fejlődni, ugyanakkor én emlékszem egy-két jól elsült beadásra az őszi szezonban is, csak azok akkor sajnos kimaradtak. De nagyon bízom abban, hogy így marad, és nagyon sok szép győzelemben lesz részünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik