NB I

Így köpi magát szemen az MLSZ?!

Médiafigyelő: fel vannak háborodva a zártkapus ítéleten, miközben ők is előszeretettel alkalmazzák!

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség fel van háborodva, hogy a FIFA zártkapussá tette a magyar–román vébéselejtezőt az Izrael elleni mérkőzésen tapasztalt rasszista bekiabálások és rendezői hiányosságok miatt. Ugyanez a Magyar Labdarúgó Szövetség egy zárt kapus mérkőzésre büntette a Ferencvárost – igaz, ezt a határozatot felfüggesztette – rasszista bekiabálások és rendezői hiányosságok miatt. Hogy is van ez?” – teszi fel a kérdést a hír kapcsán Fehér György a mifocink.blog.hu hasábjain, és meg is adja a választ rá, amely itt olvasható.

A szövetség elnöksége keddi ülésén ismételten foglalkozott a stadionok biztonságával. Március 31. után minden NB I-es mérkőzést megszakítanak a játékvezetők, amelyen a szervezők tömeges, ismétlődő rasszista, diszkriminatív viselkedést tapasztalnak a lelátókon – írja az MLSZ honlapja.

Módosulnak, szigorodnak a kiszabható fegyelmi tételek: a diszkriminatív, rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt 300 ezer forintról 10 millió forintig büntethető az érintett klub. Bővült a szankciók tára is, hiszen ennél súlyosabb fegyelmi vétség esetén akár öt mérkőzésre szóló zárt kapus eltiltást is kiszabhat a bizottság. A legsúlyosabb esetben pedig akár az eredmény is változhat a vétlen csapat javára. A rendbontók 2-4 évig terjedő kitiltásra, a játékosok, edzők, sportvezetők 3-5 hónap eltiltásra számíthatnak indokolt esetben.

Azok a klubok, amelyek mindent megtesznek azért, hogy a lelátókon oda nem illő, sportszerűtlen szurkolókat kiszűrjék, jelentősen enyhébb fegyelmi büntetésre számíthatnak.

A témáról, és az elnökségi ülésről bővebben itt olvashatnak!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik