NB I

„A sikeréhség mindig is jellemezte”

Máté Csaba, az FTC másodedzője már Pakson is együtt dolgozott Böde Dániellel, így nagyon bízik benne, hogy tanítványa folytatja a góltermelést a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott kedd este 1-1-es döntetlent játszott Törökországban, világbajnoki selejtezőn. Egervári Sándor szövetségi kapitány azt nyilatkozta a meccs után, ha tudták volna, hogy Böde Dániel gólt lő, bizonyára a kezdőcsapatban kap helyet. A Ferencváros csatára csak a 68. percben lépett pályára, de így is a magyar válogatott legjobbja volt, és a 71. percben az ő góljával mentett pontot Isztambulban a csapat.

Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője igazán jól ismeri Bödét, hiszen korábban, Pakson is együtt dolgozott a 26 éves támadóval. A szakember a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a Fradira is jó hatással lehet, hogy a csatár pozitív élményekkel tér haza a válogatottból.

– Mint magyar ember, természetesen nagyon örültem a gólnak, az már csak egy plusz volt, hogy éppen Böde Dani szerezte – kezdte Máté Csaba – Büszke vagyok rá, hiszen mi nem csak a Fradiban, de korábban Pakson is együtt dolgoztunk. Remélem, jön a folytatás!

– A Ferencváros profitálhat abból, hogy ő gólt szerzett a válogatottban?
– Pozitív élménnyel jön haza Dani a válogatottból, fontos, hogy ezt ki tudja vinni a pályára, a játékát jellemezze ez a pozitív élmény. Azt gondolom, hogy mindenképpen jó hatással lehet rá és az egész csapatra. Persze, neki is tudnia kell, hogy ez még nagyobb felelősséggel jár. A külvilág elvárásai még nagyobbak lesznek felé, de mi edzők, ugyanazt várjuk el tőle ezután is.

– Edzőként, pedagógiailag hogyan kell kezelni egy ilyen szituációt, hogy a játékosnak ne szálljon a fejébe a dicsőség?
– Azt látni kell, hogy Dani útja Pakson át vezetett, ott nőtt fel, végigjárta a szamárlétrát, ott lett NB I-es játékos. Kiharcolt magának egy státuszt a csapatban, hogy aztán a Fradinál Ricardo Moniz csatárposzton játszassa. Szóval töretlen fejlődésről beszélhetünk az esetében, és úgy gondolom, ő ezt a helyén is kezeli, neki nincsenek sztárallűrjei. Azt látom rajta én, aki már régebb óta ismerem, hogy most már átérzi, milyen lehetőségek vannak a futballban, hogy pár év alatt milyen karriert lehet befutni. Neki ez egy újabb hajtóerő lehet a siker felé. A sikeréhség pedig mindig is jellemezte. A Fradi-közeg és Ricardo Moniz pedig nem engedi meg, hogy kiengedjen, edzéseken és mérkőzéseken is oda kell figyelnie.

– A Ferencváros tavasszal kiválóan szerepel. Mik a célok a bajnokság második felére?
– Természetesen szeretnénk minél sikeresebben teljesíteni, egyértelmű célunk a nemzetközi szereplés kiharcolása, ahhoz pedig nagyon jónak kell lennünk, hiszen a többi csapat is jelentősen megerősödött, nagyon komoly vetélytársak vannak, így biztos, hogy csak jól teljesítve tudjuk ezt a célunkat elérni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik