NB I

Döntős a Ferencváros!

A visszavágón is legyőzte a Fradi az Egert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bontás előtti utolsó tétmérkőzést rendezték az Albert Stadionban: a Ferencváros az Egri FC-t fogadta a Ligakupa elődöntőjének második mérkőzésén.

Hazai fölénnyel indult a találkozó, a zöld-fehérek az első mérkőzésen kiharcolt kétgólos előny tudatában is bátran lendültek támadásba, kapujukhoz szegezték az egrieket. Az első negyedóra végén góllá is érett a fölény: Perics előzte meg védőjét, majd jó ütemű labdaátvétele után kapásból bombázott a kapu bal oldalába. A mérkőzés képe a gól után sem változott, a vendégek térfelén folyt a játék, szinte csak ferencvárosi lábakon járt a labda. Leonardo kiemelkedett a mezőnyből, jó passzokkal, közönségszórakoztató mozdulatokkal vétette észre magát, nagy hasznára volt a Ferencvárosnak. Az egriek csak a védekezésre koncentráltak, betömörültek a tizenhatosuk előterébe, melyet a zöld-fehérek távoli lövésekkel próbáltak feltörni. Azonban sem Leonardo, sem Cukic nem célzott elég pontosan, így az első játékrészben maradt az 1-0-s eredmény.

A második félidő elején kissé kijött a szorításból az egri csapat, de a Ferencváros fölénye így sem csökkent számottevően. Leonardo volt továbbra is a legaktívabb hazai játékos: keresztbelőtt labdájáról éppen csak lemaradtak a társak. A brazil volt a főszereplője a következő említésre méltó jelenetnek is, mikor ő és Buac akaszkodtak össze – mindkét játékos sárgát kapott az esetért. Nem sokkal később le is cserélte Ricardo Moniz a mezőny egyik legjobbját. Kevés helyzet maradt a második félidőre, Brljak kapusnak csak Orosz megpattanó-, valamint Sváb életerős lövésénél kellett a helyén lennie. Nem sokkal később Buac is eredményes lehetett volna a másik kapu előtt, de nagy ziccerben a ferencvárosi kapu mellé lőtt. Az Eger magára talált, bátor játékot mutatott be az utolsó percekben, de gólt nem tudott szerezni, így a vége 1-0 a Ferencvárosnak.

A Ferencváros a második mérkőzésen is magabiztos játékkal aratott győzelmet, így Ricardo Moniz csapata kettős sikerrel, 4-1-es összesítéssel jutott be a Ligakupa döntőjébe.

Ligakupa, elődöntő, visszavágó

Ferencvárosi TC – Egri FC 1-0 (1-0)

Albert Stadion. Játékvezető: Becséri

FTC: Ranilovics – Somalia, Klein, Gyömbér, Sváb – Csukics (Csilus 60.), Józsi (Jovanovics, a félidőben) – Jenner, Leonardo (Hakola 60.), Orosz M. – Perics. Edző: Ricardo Moniz
Eger: Brljak – Balog Zs., Pavicsevics, Mecsinovics, Vidovics – Albert Á. (Horváth Z. 74.), Buac, Preklet, Koós – Palásthy (Németh N., a félidőben), Szabó B. (Zvara 83.) Edző: Mészáros Ferenc

Gólszerző: Perics (16.)

Olvasói sztorik