NB I

A kupában sem lassított a Fradi

A Ferencváros 3-1-re nyert az Egri FC váci albérletében a Ligakupa-elődöntő első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencvárosnak ez volt az első mérkőzése az Újpest elleni, emlékezetes rangadónyerés után. A papírforma a fővárosiak sikerét ígérte, bár az NB I-ben kiesőhelyen álló egriek az előző Ligakupa-körben a bajnoki listavezető Győri ETO-t búcsúztatták.

Fél perc elteltével rögtön veszélyeztetett a Ferencváros: Orosz Márk középre lőtt passzáról Perics egy arasznyival lemaradt, pedig ott tátongott előtte az üres kapu. A harmadik percben Csukics bombázott kapásból a kapu fölé. A 11. percben gyors kontrát vezetett az Eger, Balog Zsolt pontos passzal ugratta ki Szabó Bencét, akitől azonban elpattant a labda az átvételkor, így odalett a helyzet. A 22. percben Szabó Bence az ötös sarkáról lőtt, de Ranilovics vetődve védett. A labda egyébként a kapufán csattant volna. A szöglet után Mecsinovics fejesét Sváb Dániel csak a gólvonal mögül tudta kirúgni, így az Eger megszerezte a vezetést (1-0).

Koós Gábor megduplázhatta volna a hevesiek előnyét, de közvetlen közeről nem talált a kapuba. A 35. percben Orosz Márk ismét egy szélről belőtt pontos passzal vétette észre magát: szinte fejbe találta a kapu előtt, középen teljesen egyedül berobbanó Julian Jennert, aki értékesítette a helyzetet. Ezzel egyenlített, egy perccel később pedig már vezetett is a Fradi: Perics harcolt meg egy labdáért, amely Aborah-hoz került, a középpályás pedig közelről a hálóba gurított (1-2).

Az első félidő végéhez hasonlóan a második felvonásban is a Ferencváros dominált. Az 53. percben Csukics lerázta magáról a védőjét, majd távolról lőtt, és a labda a vetődő Sztankó Gábor kezei mellett a hálóba vágódott (1-3). A 69. percben Csukics buktatta Albert Ádámot abszolút semleges helyen, ártalmatlan szituációban, a tizenhatos csücskénél, de jogosan járt a tizenegyes, amelyet Németh Norbert végzett el, de az addig tétlenségre kárhoztatott Ranilovics bravúrral védett. Ezután már egyik csapat sem törekedett a gólszerzésre, ezért unalmasan peregtek le a hátralévő percek.

Az Eger nem tudta megismételni a Győri ETO elleni remek teljesítményét, így a Ferencváros gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást.

Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Egri FC – Ferencvárosi TC 1-3 (1-2)

Vác, 200 néző. Játékvezető: Szabó Zs.

Eger: Sztankó – Balog Zs., Szabó B. (Farkas Á., 63.), Mecsinovics, Vidovics – Albert Á., Buacs, Németh N., Horváth Z. (Palásthy N., 67.) – Koós (Preklet, 72.), Cs. Pavicsevics. Edző: Mészáros Ferenc

FTC: Ranilovics – Somalia, Klein, Gyömbér, Sváb – Csukics, Józsi – Jenner (Jovanovics, 63.), Aborah (Leonardo, 56.), Orosz M. – Perics. Edző: Ricardo Moniz

Gólszerzők: Mecsinovics (22.), illetve Jenner (35.), Aborah (36.), Csukics (53.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik