Hírek

Döntetlen Isztambulban

A kétcsatáros játék bejött a magyar válogatottnak, de a kapitánynak megfelelt az 1-1-es iksz...

Kapcsolódó cikkek

Világbajnoki selejtező, D-csoport, 6. forduló
Törökország – Magyarország 0-0
Isztambul, 42 ezer néző. Játékvezető: Mazsics (szerb)
Törökország: Kivrak – Gönül, Kaya, Irtegün, Kaldirim – Sahin (Frei, 90.), Inan – Turan, Potuk (Hamit Altintop, 70.), Bulut (Erdinc, 80.) – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Abdullah Avci
Magyarország: Király – Vanczák, Korcsmár (Guzmics, a szünetben), Mészáros N., Kádár T. – Pintér Á., Varga J. – Koman, Hajnal (Böde, 68.), Dzsudzsák – Szalai (Elek Á., 78.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerzők: Yilmaz (63.), illetve Böde (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hajrában megint a török csapat dominált és támadott, s mivel több gól nem született, 1-1-es döntetlennel ért véget a meccs, amely matematikailag egyik válogatottnak sem jó.

A 77. percben egy előrerúgott labdát Szalai tolt Böde elé, a hazai kapus jól jött ki, és blokkolta a kissé kisodródó csatár lövését. A szöglet után Guzmics fejében volt a második magyar gól, de az előrehúzódó védő hat méterről centikkel a jobb sarok mellé fejelt.

Két perccel a beállását követően Böde Dániel gólt szerzett, ezzel egyenlített Magyarország! Két perccel a beállását követően Böde Dániel gólt szerzett, ezzel egyenlített Magyarország! Nagy bedobás után Semih Kaya hibázott nagyot, elpattant tőle a labda, a Ferencváros csatára éppen arra járt, és négy méterről, kissé balról a hálóba lőtt (1-1). A kétcsatáros felállásban végre megélénkült a játék, de Egervári Sándor úgy döntött, a magyaroknak jó a döntetlen is, ezért Szalai Ádám helyére Elek Ákost küldte be.

A 63. a magyar válogatott újabb védelmi gyengélkedését már kihasználta a házigazda: Koman és Varga sem tudta megállítani a törököket, egy baloldali beadás után Burak Yilmaz vált le Mészáros Norbertről és közelről a hálóba fejelt, a labda Király lábai között jutott a kapuba (1-0). Kisvártatva újabb csere következett: Böde Dániel érkezett Hajnal Tamás helyére.

A második félidő elején nem változott a játék képe: minden tekintetben a törökök voltak fölényben. Az 55. percben szép támadást vezettek a magyarok a félpályánál történt labdaszerzés után, Dzsudzsák visszagurított labdáját azonban Hajnal nagyon rosszul találta el 14 méterről. Változást jelentett az első felvonáshoz képest, hogy a korábban észrevétel játékvezető elkezdte szórni a sárga lapokat, ha kellett, ha nem.

Korcsmár Zsolt megsérült, helyette a második félidőben Guzmics Richárd játszik.

Kilátástalan támadójátékuk ellenére a mieink hagyták ki az első félidő legnagyobb ziccerét, de a törökök sem tudtak élni a lehetőségeikkel.

A negyvenedik perc előtt ismét erőre kaptak a hazaiak, és két óriási helyzetet is kialakítottak, csak a szerencsének köszönhetik a magyarok, hogy megúszták… A negyedik török szöglet után Király röviden öklözte ki a labdát, a lövés elakadt Mészárosban. Néhány másodperccel később Yilmaz 16 méterről, nagy helyzetből csavart kevéssel a bal kapufa mellé. Kicsivel később Potuk cselezte be magát a magyar kapu elé, Király mellett elpasszolta a labdát, de kaput nem talált, Yilmaz pedig néhány centivel lemaradt a keresztbe guruló labdáról. A szünetben gólnélküli döntetlen volt az állás.

Negyedóra elteltével némi meglepetésre kiszabadult a fullasztó szorításból Magyarország, és a csapatok átköltöztek a török kapu elé. Volt fantázia a mieink próbálkozásaiban, de komoly helyzet nem alakult ki, egészen a 23. percig… Akkor viszont egy elképesztő lehetőséget hagyott ki a magyar csapat: Hajnal ívelt szabadrúgásból a török kapu elé, Vanczák remekül csúsztatott kapura kilenc méterről, Kivrak bravúrral kotorta ki a jobb sarok elől a labdát. Vanczák ismételt, a kapus ezúttal is nagyot védett, lábáról a felső lécre pattant a labda. Kétszer is centik hiányoztak a magyar gólhoz.

Az első negyedórát kihúzta csapatunk nagyobb török helyzet nélkül, de folyamatos a hazai nyomás. A 17. percben Bulut futott üres területre, majd egy jó indítás után kapura tört, a kifutó Király Gábor azonban kiszorította, így csak az oldalhálóba tudta helyezni a labdát.

A várakozásoknak megfelelően élénken, lendületesen kezdett Törökország, amely elég hamar nyomasztó labdabirtoklási fölénybe került. A hazaiak nem elégedtek meg azzal, hogy magabiztosan uralták a mezőnyjátékot, és tíz perc elteltével veszélyes rohamokat indítottak a magyar kapu felé. A mieink állták a sarat, de az ellencsapásokra nem volt lehetőség. Az egy szem csatár, Szalai Ádám meglehetősen távol helyezkedett a középpályásoktól, ezért alig jutott el hozzá a labda.

A törököknél a sérüléssel bajlódó Hamit Altintop nem került be a kezdőcsapatba, ahogy a Budapesten nagyot hibázó kapus, Volkan Demirel sem.

A találkozó előtt órákkal már megjelentek a stadion környékén a zászlókat és sálakat kínáló árusok, az egyik bejáratnál pedig egy szurkolók által kifeszített hatalmas molinó hirdette törökül, magyarul és angolul: “mindannyian Attila unokái vagyunk”.

Az egész napos tavaszias, változóan felhős idő után az összecsapás kezdete előtt egy órával eleredt az eső, így a játékosok csúszós talajon kezdik majd az összecsapást a Fenerbahce csaknem 51 ezer férőhelyes Sükrü Saracoglu Stadionjában a szerb Milorad Mazic sípjelére.

Egervári Sándor ígéretéhez és szokásához híven ezúttal is hetven perccel a mérkőzés előtt hirdette ki a magyar válogatott kezdőcsapatát, amelyben a pénteki, Románia elleni világbajnoki selejtezőhöz képest csupán egy változás van: Szabics Imre helyett Varga József került be, tehát védekezőbb felfogásban játszik a csapat kedd este, Isztambulban.

Hamarosan választ kapunk rá, hogy a mindig vagány Szabics helyett jó ötlet volt-e berakni a sokkal érzékenyebb lelkületű Vargát, aki némileg benne volt a románok 92. percben szerzett egyenlítő-góljában, hiszen összeszaladt egykori debreceni csapattársával, Mészáros Norberttel. A német Greuter Fürth légiósa még hétfő délelőtt is magába roskadva, szótlanul ült a ferihegyi repülőtér várótermében, és nem nyilatkozott senkinek. A másik nagy meglepetés, hogy a várakozásokkal ellentétben Mészáros nem került ki a csapatból. A Románia elleni meccs helyszíni tudósításában nem csak az utolsó percben kapott gól miatt írtuk, hogy gyengén játszott, hanem azért is, mert az ő oldalán végig átjáróház volt a mieink védelme…

https://www.youtube.com/watch?v=Z7SRF3PWLlY

Olvasói sztorik