Hírek

A Nagy Bazárban török sikert várnak

A magyar és a török szurkolók is győzelemben bíznak a kedd esti világbajnoki selejtező előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Isztambul történelmi belvárosában nem sok minden utalt a kora délutáni órákban arra, hogy este – közép-európai idő szerint – 19.30-tól rendkívül fontos világbajnoki selejtezőmérkőzést vív egymással a török és a magyar válogatott. Ezzel együtt mindkét ország szurkolói győzelmet várnak kedvenceiktől.

A Nagy Bazárban az eladók amint megtudták, hogy magyar érdeklődőik akadtak, nem mulasztották el megjegyezni, hogy 3-0-s vagy 3-1-es hazai sikert várnak. A világ egyik leghíresebb vásárában néhány kisebb, a meccsre érkezett magyar drukkercsoport is felfedezhető volt, s az MTI tudósítójának valamennyien azt mondták, győzelmet várnak Egervári Sándor szövetségi kapitány együttesétől.

Isztambul centrumának szokásos, örökké nyüzsgő életén nem látszott, hogy este válogatott mérkőzés lesz a városban, alig néhányan viselték valamelyik válogatott mezét, és nagyobb szurkolói csoportosulások sem alakultak ki. Ez annyiban nem meglepő, hogy a találkozót a központtól még a több mint 13 milliós lélekszámú metropolisz viszonylatában is messze, a város ázsiai részén, a Fenerbahce 51 ezer férőhelyes Sükrü Saracoglu Stadionjában rendezik.

Az összecsapásra a magyar válogatott kedd délelőtt átmozgató edzéssel készült, szabadon választott gyakorlatokat végeztek a játékosok. Volt, aki a pontrúgásait próbálta tökéletesíteni, mások nyújtással, kocogással „melegítettek” a mérkőzésre. A programjában szerepelt a taktikai értekezlet is. Egervári Sándor – szokásának megfelelően – csak 70 perccel a kezdés előtt hozza nyilvánosságra a kezdőcsapatát.

A délelőtti átmozgató edzésen Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám párosa a Hajnal Tamás, Szabics Imre duóval csapott össze! A Fenerbahce edzőpályáján megrendezett maratoni lábtenisz-csata végére már az egész csapat kíváncsi volt, a meccs vége felé Egervári Sándor azon kezdett el aggódni, hogy egy ilyen megterhelő csörte után vajon bírja-e majd egyáltalán a törökök elleni tempót a négy résztvevő.

Olvasói sztorik