Hírek

Torgyán: több magyart a Fradiba!

Az FTC és a Kisgazdapárt korábbi elnöke üdvözli, hogy szeretett klubja új stadiont kap.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 80 éves politikus a „nemzet csapatában” szívesen látna több magyart. A Borsnak adott interjújában Torgyán József kijelentette: már akkor a B-középből drukkolt a csapatnak, amikor még falelátó volt az Üllői úton. Később, 1999-től két évig a klub elnöke volt, és a Fradit Féltők Társaságával a mai napig jó viszonyt ápol.

– Figyelemmel követem imádott klubom életét, de Kubatov Gáborékkal nem állok kapcsolatban, az új aréna alapkőletételére sem hívtak meg – mondta Torgyán József. – Üdvözlöm, hogy visszakerült magyar kézbe az egyesület, hiszen nemzetellenes bűnnek tartottam a klub kiárusítását az angoloknak. A Fradi ízig-vérig nemzeti csapat, a klubot azt tette naggyá, hogy magyar szív dobog benne, úgyhogy egyáltalán nem bánom, hogy kormánypárti elnöke van, és állami segítségből jut új stadionhoz.

Az egykori miniszter kifejtette: boldog lenne, ha egy kápolna helyet kaphatna az új arénában. A mai csapattal kapcsolatban elmondta, szívesebben látna magyarokat a keretben.

– Hol vannak már a Varga Zolik, Albert Flórik, Szőke Istvánok, Rákosi Gyulák, Fenyvesi Máték? Rudas Ferencet például a földkerekség legjobb jobbhátvédjének tartottam, és habár jóban voltam Puskás Ferenccel, számomra Kocsis Sándor volt a futballisten. A Fradi mindig nagyszerű nevelőegyesület volt, jó lenne, ha a fiatalok kinevelésében ismét erős klub lenne – szögezte le Torgyán József.

Olvasói sztorik