NB I

Egy lesgól, és más semmi…

A Paks és a Haladás mérkőzése 0-0 lett, 300-an látták.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 21. forduló
MVM Paks – Szombathelyi Haladás 0-0
Paks, 300 néző. Játékvezető: Kassai
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Könyves, Bartha, Báló (Vayer, 70.), Heffler N. (Kovács G., 83.) – Tököli, Eppel (Sifter, 40.). Edző: Tomiszlav Szivics
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Tóth P. – Iszlai, Simon Á. (Németh M., 73.) – Kalász (Gyurján, a szünetben), Nagy G., Halmosi – Radó (Jagodics, 91.). Edző: Artner Tamás

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat keretében kizárólag magyar játékosok szerepeltek! Öröm ezt látni!

A pálya gyakorlatilag játékra alkalmatlan állapotban volt, ami nem csoda, hiszen még szombat reggel is esett az eső Pakson. A mély talaj rányomta bélyegét a játékra. A 13. percben Simon Ádám előtt adódott az első gólszerzési lehetőség egy szabadrúgás után, de elesett, és közvetlen közelről nem tudta a kapuba kotorni a labdát. Három perccel később jött az első ígéretes hazai helyzet, Bartha beadása után Heffler Norbert 18 méterről kevéssel lőtt a kapufa mellé. A 19. percben ismét Heffler veszélyeztetett: 26 méteres szabadrúgása arasznyival zúgott el a keresztléc fölött. A vendégek voltak aktívabbak, de a nagy helyzetek egészen a negyvenedik percig elmaradtak. Akkor Heffler Norbert ívelt be szögletet, Szabó János hét méterről fejelt, de Radó András a gólvonalról ki tudta bólintani a labdát.

A 31. percben Radó beadása után Csernyánszki kirepült a kapujából, de rosszul öklözött, éppen két Haladás-játékos elé. Kisebb kavarodás után Nagy Gábor bombázott a kapuba, de lesről!

A szünetben Kalász Milán helyett Gyurján Bence lépett pályára a Haladásban. A csere jó húzás volt, mert általa sokkal aktívabb lett a széleken a szombathelyi együttes. A második félidő elején Halmosi ívelt Radóhoz, de Szabó János nagy bravúrral szerelni tudott. A hatvanadik percben paksi szöglet után Éger fejelt jócskán fölé, hat méterről. A 71. percben Radó szögletét Csernyánszki az utolsó pillanatban kapta le a berobbanó Guzmics elől. Kisvártatva Bartha lőtt egy csel után 17 méterről, Rózsa szögletre mentett.

A 79. percben Halmosi cselezgetett a baloldalon, majd a tizenhatos sarkáról ravasz megoldással kapura emelt, de Csernyánszki bravúrral szögletre mentett. A sarokrúgás után Radó elé került a labda, aki megtolta, majd 17 méterről a kapu bal felső sarka mellé tekert. Mindkettő nagy lehetőség volt! A másik oldalon Tököli cselezgetett, majd mesterien középre tekert, Vayer teljesen üresen érkezett, Rózsa Dániel kimozdult a kapujából, a paksi csatár pedig bevetődve fölé lőtt! A 85. percben Tököli lódult meg a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de a lövését a vendégek blokkolni tudták.

A 90. percben a szombathelyiek hagyták ki a meccslabdát: jobb oldali kontra után a lapos beadás mindenki mellett elment, a hosszú oldalon érkezett Halmosi tiszta helyzetben, három méterről az oldalhálóba lőtt. Maradt az igazságos döntetlen…

– Így, hogy nálunk sok a hiányzó, a Haladás kerete erősebb. Szivics mester nem tudott semmit lépni Artner Tamás húzásaira, aki próbálta a kistermetű játékosait érvényesíteni – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bori Gábor, az MVM Paks szombathelyi születésű játékosa. – Az első, és leginkább a második félidőben mezőnyfölénybe voltak a vendégek, de a meccs legnagyobb helyzetét mi hagytuk ki, Vayer Gábor tulajdonképpen a kapu torkából lőtt fölé. A Haladás jobban játszott, fölénk nőttek, a sok hiányzó rányomta bélyegét a játékunkra. Mindkét csapat küszködött, de nem csak egymással, hanem a pályával is. Csoda, hogy egyáltalán le tudták játszani a meccset. Láttam már ilyen pályán elhalasztani mérkőzést… Egy pontot szerzetünk, tehát nem kell kétségbeesni, de a győzelem nyilván jobb lett volna hazai pályán.

Olvasói sztorik