NB I

„Szánalmas első félidőt produkáltunk”

Az MTK ezúttal is 3-0-ra nyert az Eger ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 22. forduló
Egri FC – MTK 0-3 (0-3)
Vác, 300 néző. Játékvezető: Szőts
Eger: Brljak – Balog Zs., Rakovics, Koné, Vidovics, Preklet – D. Pavicsevics (Albert Á., a szünetben), Koós (Dobrics, 73.), Buacs – Németh N., Horváth Z. (Szabó B., a szünetben). Edző: Mészáros Ferenc
MTK: Groppioni – Wolfe, Kálnoki Kis, Poór, Hidvégi – Pölöskei Zs., Vukmir, Kanta J. (Balajti, 83.), Vadnai (Ladányi, 60.) – Tischler, Vass P. (Bese, 76.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Vass P. (4.), Kanta J. (tizenegyesből 18., 39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egri kezdőből kikerült Albert Ádám, Farkas Ádám, Szabó Bence és Kabele is. A fővárosiaknál Ladányi és Nagy Tamás kispados volt, Kálnoki Kis Dávid és Pölöskei Zsolt viszont ott volt a kezdőben. Érdekesség, hogy a két újonc közül az egyik csapat a tabella második helyén állt, az Eger viszont hátulról a második.

Már a negyedik percben megszerezte a vezetést az MTK: Kanta József lőtte középre a labdát, amely Tischler Patrikról az üresen várakozó Vass Patrik elé került, aki tíz méterről a léc alá emelt (0-1). Négy perccel később ismét nagy helyzet adódott a vendégek előtt: egy baloldali beívelést Tischler szépen vett le a tizenhatoson belül, majd nem sokkal a bal alsó sarok mellé pöckölt. A 17. percben Rakovics az ötös előterében szabálytalanul szerelte Kantát, a jogosan megítélt tizenegyest a sértett laposan középre lőtte, az elvetődő Brljak helyére (0-2). A 39. percben mutatós támadás végén Vadnai Dániel ballal remekül emelt a lendületből érkező Kanta elé a tizenhatoson belülre, ő pedig hét méterről higgadtan átemelte Brljak kapust (0-3). A szünetre eldőlt a meccs.

„Szánalmas első félidőt produkáltunk, ez elfogadhatatlan” – nyilatkozta a végén Mészáros Ferenc, az Eger edzője. Nem túlzott…

A fordulás után az unalmas, eseménytelen játszadozáson kívül nem sok minden történt. Az MTK magabiztos vezetése tudatában nem erőltette a támadásokat, az egriek viszont hiába birtokolták többet a labdát, elfogyott a tudományuk a fővárosiak tizenhatosa előtt. Az 58. percben Vidovics nem sokkal lőtt a léc fölé. Tíz perccel később Pölöskei Zsolt kapásból lőtt tizenhat méterről, a megpattanó labdát egy egri védő szögletre fejelte. Kanta sarokrúgása Wolfe-hoz került, aki gyengén találta el a labdát az ötösön, így tisztázni tudtak az egriek. A 82. percben Dobrics tizenhat méterről a kapu mellé lőtt. A 87. percben Németh Norbert a tizenhatos vonaláról lőtt, de az NB I-ben ezúttal debütáló Groppioni kapus védett.

Ahogy ősszel, úgy most is 3-0-ra nyert az MTK, további párhuzam a két meccs között, hogy a végeredmény akkor is egy félidő alatt alakult ki, bár akkor 0-0 volt az állás a szünetben, és a második felvonásban tudtak triplázni a fővárosiak.

– Az első félidőben az MTK három gólt rúgott, mert akkor akart futballozni, és ez a mérkőzés ezen múlt. A második felvonást abszolút nem erőltették, ami az ő szemszögükből teljesen érthető – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa és edzője. – Ismét hiányérzetem van az Eger játékával kapcsolatban. És nem a képességekről beszélek, hogy ki milyen futballista. Az MTK ellen szerény véleményem szerint úgy kell játszani, mint a Barcelona ellen! Nem párhuzamot vonok, csak azért mondom, mert az MTK nagyon jól passzol. Az Egernek két lehetősége lett volna: vagy visszaáll, vagy feltolja az egész csapatot. De így, ötven-hatvan méter hosszan futballozni öngyilkosság. A védők, a középpályások és a csatárok is szépen elvoltak a helyükön, de nem találkoztak senkivel! A fővárosiak kicsik, mozgékonyak, gyorsak és jól passzolnak. Ellenük nem lehet így… Egy csapatban a csatárok és a belsővédők között maximum harminc méter legyen. Hosszabban nem futballozom, ez alapkövetelmény manapság! Mindegy, hogy hol van a súlypontjuk, de legyenek egységesek. Az MTK profi módon kivégezte őket az első félidőben, aztán teljesen lecsavarta a lángot takarékra, mert ennyi is elég volt. A legnagyobb problémám az Egerrel, hogy nem tudom, mit akarnak játszani! Nem látom, mi a tervük ezzel a futballal, mit akarnak csinálni. Inkább csináljanak valamit rosszul, de lehessen látni, mit akarnak! Úgy tűnik, néhány ember csak le akarja tudni a mérkőzéseket, nincs bennük az, hogy harapok, csípek, küzdök.

Olvasói sztorik