NB I

Pereskedik a pénzéért

Bori Gábornak 7500 euróval tartozik az MTK, első fokon a bíróság is neki adott igazat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…”

Akár így is kezdődhetne a történetünk, pedig térben nem, csak időben tűnik távolinak Bori Gábor szerződéskötése az MTK-val.

A rutinos középpályás megállapodásában szerepelt egy olyan pont, miszerint az eligazolásakor jár neki a vételára tíz százaléka. Az összeg a Rangadó.hu információi szerint 75 ezer euró, ennyi volt a játékos átigazolási díja, amikor Kecskemétre szerződött, ennek a tizede pedig 7500 euró volt, amit azonban a fővárosi klub többszöri felszólítás ellenére sem fizetett ki. Az ügy jogi útra került, és az elsőfokú bíróság tavaly december közepén a teljes összeget megítélte a játékosnak, visszamenőleg, kamataival együtt.

Érdekes történet ahhoz képest, hogy az MTK-nál olyan mintaklubként állítják be magukat évek óta, akik nem tartoznak senkinek. Márpedig ebből akár pontlevonás is lehet! Bori Gábor szerette volna a jogi utat elkerülni, több éve vár a pénzére, eddig türelmes volt, de a klub nem hajlandó fizetni, és megkeresésekre sem reagált.

– Volt régen egy megállapodás az MTK és köztem, de sajnos úgy tűnik, nem gondolták komolyan. Pedig elég sok pénzt vittem az MTK-ba a kölcsönadásommal és az eladásommal – nyilatkozta Bori Gábor. – Elég régóta megy a vita, pedig hivatalos papír van róla. Az első fokot megnyertem, ezután a klub fellebbezését időhúzásnak érzem. Nem megy olyan gördülékenyen az ügy, ahogy gondoltam, de bízom benne, hogy egyszer pont kerül a végére. Úgy tudom, nem én vagyok az egyetlen, akinek ilyen problémái vannak az MTK-val.

A döntés tehát a bíróság kezében van, amely hamarosan kijelöli a másodfokú tárgyalás időpontját. Közben Bori Gábor már az MVM Paks játékosa, de november közepén megsérült, és a térdműtét utáni felépülése továbbra is a rehabilitáció időszakánál jár. De már látszik a fény az alagút végén!

– Nagyon jó ütemben halad a dolog, már lendületeseket futok, sprintelek és labdázok is – mesélte a 29 éves játékos. – Jövő szerdán kell kontrollra mennem, hiszen szükséges az orvos megerősítése. Ha minden jól megy, két hét múlva már a csapattal együtt csinálhatok bizonyos dolgokat, persze eleinte még nem mindent. Elkapkodni továbbra sem akarom, de májusban, az utolsó két-három meccsen szívesen játszanék. Változatlanul a realitás talaján maradnék a visszatérésemmel kapcsolatban, de szerintem van esély, hogy pályára léphessek a jelenlegi szezonban.

Olvasói sztorik