NB I

A többiek hiába nyernek

Dragan Vukmir a sérülésektől és a rossz minőségű pályáktól félti csapatát, a riválisokkal pedig nem törődik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyakran szoktuk mondani, hogy fiatal csapat az MTK. Nem véletlenül, hiszen a Haladás mellett valóban a fővárosi kék-fehérek játékoskeretének átlagéletkora a legalacsonyabb. A tinédzserek között nagy szükség van egy-két rutinos labdarúgóra, pláne a védelemben, nem véletlen, hogy a szerb Dragan Vukmir lassacskán három éve kirobbanthatatlan a hátsóalakzatból. Bár sérülések tizedelik a keretet, a 34 éves hátvéd a szombati, Eger elleni meccsen is ott lesz a kezdőcsapatban. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, egyáltalán nem gondolják, hogy könnyű dolguk lesz a váci találkozón, sőt!

– Az MTK a második, az Eger viszont hátulról a második. Sima meccs lesz? Kötelező győzelem?
– Senki nem gondol erre, sőt az egyik legnehezebb meccsünkre számít mindenki. Az Egernek nincs vesztenivalója, nyomás nélkül játszhat – mondta Dragan Vukmir. – Ha a dobogón akarunk maradni, nyernünk kell. Mindenki tudja a célt, és biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni. Vannak sérültek és eltiltottak, de vannak olyanok is, akik tudják pótolni a hiányzókat. A legnagyobb probléma, hogy az időjárás miatt a pálya milyen lesz?!

– Nagyon jól rajtolt tavasszal a Videoton és a Fradi, de még mindig az MTK a második…
– Mással nem foglalkozunk. Tudjuk, hogy jól megy a Videotonnak és a Ferencvárosnak, de mi csak a saját meccseinkkel törődünk. Mi is jók vagyunk, és ha tudunk nyerni, akkor a többiek hiába nyernek…

– Az eddig teljesítményükkel elégedett? Bírni fogják a tempót a szezon végéig?
– Volt, amikor jól játszottunk, és volt, amikor kevésbé. A sérüléseken sok múlhat, hiszen nem túl bő a keretünk.

– Milyen érzés rangidősnek lenni, és ennyi fiatallal együtt játszani?
– Visszaemlékszem arra, milyen volt, amikor még én is ilyen fiatal voltam, és megpróbálok segíteni nekik, amiben tudok. Valaki elfogadja, valaki nem…

A sérültek állapotáról

Az utóbbi időben több MTK-játékos is megsérült. Dr. Szilágyi György csapatorvos a klub honlapján adott tájékoztatást az állapotukról.

Hegedüs Lajosnak legalább három hónapos kihagyásra kell számítania. Hétfőn egy vállspecialista megvizsgálja, aki remélhetőleg segít a rehabilitációjában is. Kelemen Dávid lökéshullámú terápiát kap a bokájára, kérdéses volt, hogy meg kell-e műteni, de lehet, hogy erre nem lesz szükség, és rövid időn belül újra a csapat rendelkezésére állhat. Nikházi Márk jól halad a visszatérés felé, rehabilitációs fázisban van, nemrégiben egy kozmetikai igazítást kellett végrehajtani rajta, egyébként minden rendben.

Csiki Norbert ügyében folyamatosan a konzultáció Abkarovits doktorral, aki megműtötte, mert Szilágyi doktornak a seb környéki terület nem tetszik, ezt műszeres beavatkozással, lökéshullámú terápiával orvosolják, egyébként végzi a gyógytornát. Ladányi Tibor a Honvéd ellen kapott egy rúgást, vérömleny keletkezett, amire megkapta a megfelelő kezelést, szombaton már játszhat. Rafa Wolfe sérülését a mérkőzésen ellátták, komolyabb baja nincs, ő is játszhat a hétvégi meccsen.

Olvasói sztorik