NB I

Az utolsó csatát megnyerték

A Pécs 2-0-s sikerével ért véget a Mecseki Hadjárat, az áldozat a Lombard Pápa volt.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Pécsi MFC-Matias – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)
Pécs, 600 néző. Játékvezető: Iványi
Pécs: Dibusz – Lázár P., Lantos, Csausics, Gaál M. (Simon A., 71.) – Nagy O., Akassou, Uzoma, Horváth A. (Koller, 79.), Wittrédi – Grumics (Horváth Zs., 88.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Orozco, Dlusztus, Németh M. – Quintero, Tajthy (Maróti, 77.), Tóth B., Arszics – Marics (Griffiths, 65.), Lagator (Rodenbücher, a szünetben). Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerzők: Csausics (27.), Lázár P. (67.)
Kiállítva: Orozco (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC meglehetősen rossz passzban várta a meccset, hiszen a kecskeméti győzelem után hazai pályán kétszer is kikapott. A Pápa hosszú nyeretlenséget követően szerdán, a DVSC ellen megszakította rossz sorozatát. A hazaiaknál Fodor Ferenc, a vendégeknél Balogh Balázs, Grőber Bence, Beliczky Gergő és Présinger Ádám hiányzott sérülés miatt. A pécsiek védője, Balogh Béla eltiltás miatt nem, játszhatott.

A kilencedik percben Grumics hat méterről lőtt, de éppen Szűcs Lajost találta telibe. A 15. percben Wittrédi harminc méterről bombázott, és bár nem tévedett sokat, pontatlannak bizonyult. A másik oldalon Lagator lőtt 23 méterről a kapufa mellé. A 22. percben Grumics nyolc méterről ismét Szűcs Lajosba lőtt, a kipattanót Horváth Adrián 17 méterről a kapu fölé küldte. A 27. percben Csausics egy 28 méteres szabadrúgást követően megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1-0).

A 38. percben Wittrédi szabadrúgását követően Orozco fején megcsúszott a labda, Szűcs Lajos nagy bravúrral megakadályozta az öngólt. A 43. percben Wittrédi lőtt 17 méterről, egy perccel később pedig szabadrúgásból próbálkozhatott, de Szűcs mindkétszer mentett. A szünet előtt Orozco megkapta második sárga lapját, ezért a játékvezető kiállította.

A második félidő elején Uzoma szögletét követően Lantos Levente sarkazott négy méterről Szűcs Lajos kezei közé. A 49. percben Grumics beadása nem a terveknek megfelelően sikerült, mert a labda lecsúszott a lábáról, de kis híján behullott a léc alá! A folytatásban is rendkívül agilis volt támadásban a PMFC, Wittrédi és Grumics felváltva foglalkoztatta a pápaiak kapusát. A 64. percben Wittrédi passzát követően Nagy Olivér lőtt kilenc méterről, Szűcs hatalmas bravúrral mentett. Aztán négy perccel később már ő is tehetetlen volt, ekkor Wittrédi ugratta ki középen Lázár Pált, aki hét méterről a kapu közepébe lőtt (2-0).

A 81. percben Wittrédi beadását követően Griffiths lábáról majdnem a saját kapujába pattant a labda. Négy perccel később Tóth Bence lövése nyomán a labda a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret. A végén Simon Attila lövését fogta Szűcs a bal alsónál.

– A két vereség nyomot hagyott a pécsi csapaton, ennek ellenére jól kezdett és helyzeteket dolgozott ki, de ezek kimaradtak, ami kapkodást szült – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a PMSC egykori kiváló játékosa, utánpótlásedzője. – Utána újra feljöttek, ismét voltak lehetőségeik, s az egyikből megszerezték az első gólt. A kiállítás csak hab volt a tortán a félidő lefújása előtt, ez abszolút megnyugtatta a PMFC-t. A második felvonás egyértelműen a hazaiaké volt, de több nagy ziccert is kihagytak. A második gól még felszabadultabbá tette őket, ezután már esélye sem volt a Pápának. De ez akár az egész mérkőzésre is elmondható, mert a hazaiak Lantos Levente beállításával nagyon stabilan védekeztek az utóbbi meccsekhez képest. Erősödött a védelem, és a labdaszerzésekből veszélyes kontrákat vezettek, ezért volt sok helyzet a mérkőzésen.

Olvasói sztorik